שלמה דוברת

במקביל להיותו דמות מרכזית בתעשיית ההיי-טק, בעשרים השנים האחרונות, הקפיד שלמה דוברת גם לעסוק במגוון פעילויות פילנתרופיות. בנוסף, מילא תפקיד מפתח בקידום מערכת החינוך בישראל, כאשר פיתח פרויקטים חינוכיים רבים כמייסד רשת הון הסיכון לישראל וכיושב-ראש כוח המשימה הלאומי לקידום מערכת החינוך בישראל.

לאחר שירות צבאי ביחידת עילית טכנולוגית, החל שלמה דוברת בקריירה כיזם היי-טק, במהלכה כיהן כמנכ"ל וכיושב-ראש של חברות היי-טק מובילות. בגיל 23 הקים את חברת עוש"פ, בה כיהן כמנכ"ל וכנשיא. כעבור שלוש שנים כבר הוביל את החברה להנפקה ציבורית בנסדא"ק והפך את עוש"פ לחברה פעילה להשקעות בתוכנה. שלמה דוברת הוא גם מייסדה של חברת טכנומטיקס, בה כיהן במשך חמש-עשרה שנים כיושב-הראש הראשון, כמנכ"ל וכנשיא, ואף הובילה להנפקה ציבורית בנסדא"ק.

שלמה דוברת הוא אחד המייסדים של "ויולה פרטנרס", קבוצה מובילה של השקעות פרטיות בהון עצמי אשר נוסדה בשנת 1999, ומתמקדת בהזדמנויות לצמיחה בתחום הטכנולוגיה בישראל. כמו כן, היה דוברת אחד המייסדים ושותף כללי בקרן הון סיכון כרמל ונצ'רס, אחת מקרנות הון הסיכון המובילות בישראל, המתמקדת בטכנולוגית מידע ומנהלת השקעות בשווי 372 מיליון דולרים. הוא מכהן כיושב-ראש ECI Telecom (Nasdaq ECIL) וכחבר מועצת מנהלים במספר חברות טכנולודיות צעירות, שבהן משקיעה כרמל ונצ'רס.

כיושב-ראש כוח המשימה הלאומי לקידום החינוך בישראל, הוביל שלמה דוברת ועדה שמונתה על-ידי ממשלת ישראל לגיבוש תכנית מקיפה למערכת החינוך בישראל. ממשלת ישראל אימצה את דו"ח הוועדה, אשר כונה "דו"ח דוברת", והוא משמש כיום כדגם והשראה למערכת החינוך במדינת ישראל.

בעקבות תרומותיו זכה שלמה דוברת בפרסים רביםת בהם פרס ההי-טק של ישראל והפרס ע"ש ד"ר חיים קונסטנטינר לחינוך יהודי, המוענק על- ידי אוניברסיטת תל-אביב.

לאות הוקרה על תרומתו יוצאת הדופן לחינוך בישראל, לעתיד מדינת ישראל והעם היהודי ולאוניברסיטת רייכמן - מוענק בזאת לשלמה דוברת תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.