שרי אריסון

שרי אריסון היא אשת עסקים ויוזמת חברתית בעלת השפעה בחברה הישראלית, תורמת נדיבה ויצירתית, המסורה לישראל ולעם היהודי, הידועה בזכות מעורבותה האישית במגוון יוזמות לשיפור איכות החיים.

כיו"ר מועצת המנהלים של אריסון השקעות, שרי אריסון היא חברת מועצת המנהלים של בנק הפועלים בע"מ, הבנק הגדול ביותר בישראל; חברת האחזקות שיכון ופיתוח, שהיא חברת הבנייה הגדולה ביותר בישראל המתמחה בניהול הבנייה של הפרוייקטים הגדולים והמורכבים ביותר בתחום זה בישראל; וקבוצת יורקום, חברת התקשורת הפרטית הגדולה ביותר בישראל.

שרי אריסון הקימה שורה של ארגוני צדקה הפועלים למען החברה הישראלית במטרה לעודד נדבנות והתנדבות בקרב הציבור, כגון "מתן" ו"מהות החיים". היא סייעה ועודנה מסייעת לארגונים רבים הפועלים לקידום הבריאות, מחקר רפואי, ילדים, תרבות ואמנות. בפעולה זה היא ממשיכה במסורת המשפחתית של נדבנות בה החל אביה המנוח, תד אריסון, במסגרת הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון. כאביה אף היא מאמינה בכל מאודה בייעודו של אוניברסיטת רייכמן ובסיסמתה, "חירות ואחריות" ומחויבת לקידום המרכז. היא תרמה בניין מפואר ומודרני לקמפוס של אוניברסיטת רייכמן, שבו שוכן בית הספר אריסון למנהל עסקים.

לאות הוקרה על תרומה הדגולה לנדבנות והתנדבות, לעתיד מדינת ישראל והעם היהודי ולאוניברסיטת רייכמן מוענק בזאת לגב' שרי אריסון התואר עמית כבוד של העשור לרגל מלאת עשור לאוניברסיטת רייכמן.