סמי סגול

סמי סגול, יו”ר קבוצת כתר, הינו דמות מפתח בעולם העסקים, ואישיות מובילה בתרומתה לחברה הישראלית על מגוון הארגונים והאוכלוסיות שבה. סמי סגול עלה מתורכיה כילד. את תאריו האקדמיים קיבל בטכניון ובאוניברסיטת תל אביב. כיום הוא מכהן במועצות המנהלים של מוסדות אלה ובמועצת מכללת שנקר.

סמי סגול נחשב לתעשיין פלסטיק מוביל בעולם, אשר הצעיד את חברת כתר למעמד של יצרנית עולמית, המפיצה את מוצריה בתפוצה בינלאומית. זאת ועוד, הוא מינף את הצלחת החברה על מנת לתרום למטרות חברתיות, בהפעילו פרויקטים ייחודיים בשכונות מגורים של עובדיו ובקרב אוכלוסיות עולים, ותיקים, בני כל הדתות, דתיים וחילוניים. יחסו המיוחד לאדם באשר הוא זוכה להערכה רבה מעובדיו הנאמנים ומהקהילה כולה.

סמי סגול פועל לאורך השנים לקידום הנוער והדור הצעיר במדינת ישראל. במסגרת השקעתו במישור זה הקים את ה- D-vision, מרכז בינלאומי, המונה למעלה מ- 30 בוגרים מובילים של אקדמיות לעיצוב. אלו משתלמים במשך שנתיים בקבוצת כתר בתכנית ייחודית, המחדדת את יכולותיהם ומספקת להם אימון מקצועי בתחומם. זאת מתוך חזון שבוגרי התכנית יתרמו לקידום התעשייה בישראל. כבעלים של הפועל ”כתר” תל אביב, הקים סגול את ”מפעלות חינוך וחברה” - מסגרת בעלת גישה חדשנית ויצירתית, בה משמש הכדורגל כאמצעי להעצמה אישית ותגבור חינוכי לילדים ובני נוער בפריפריות. התכנית פועלת כיום בכ– 400 נקודות בארץ ומתחנכים בה כ- 25,000 ילדים ובני נוער.

סמי סגול ומשפחתו תומכים ותורמים באופן שוטף ובמידה משמעותית, למגוון ארגוני תרבות, מחקר וחינוך בישראל, כגון: ניצן בייבי, האופרה הישראלית החדשה, התזמורת הפילהרמונית הישראלית, מוזיאון המדע בחיפה, מוזיאון תל אביב והאקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל.

סמי סגול מאופיין בעניין הרב והמיוחד שהוא מגלה בתחום חקר המוח. מעבר ללימודים והשתלמויות רבות בהן הוא נוטל חלק, הוא תורם רבות לקידום הנושא באקדמיה ובמדינת ישראל.

את זכר אביו המנוח בחר להנציח בהקמת מרכז לחקר המוח במרכז הרפואי שיב”א. על פועלו הייחודי כאישיות מנהיגה, הפועלת לקידום ושיפור החברה הישראלית בקשת של מישורים, זכה סמי סגול בפרסים רבים, בהם: פרס אישי מראש הממשלה לשעבר אריאל שרון - על הצטיינות בפיתוח וקידום חברה רב לאומית בשוק בינלאומי תחרותי, פרס התעשייה והיצוא מטעם נשיא המדינה, פרס הלורד זיו, פרס היזם הבינלאומי של שנקר, ופרס הוגו רמנסיניו בכלכלה מטעם אוניברסיטת תל אביב.

כאות הוקרה על תרומותיו הרבות והחשובות לקידום החברה בישראל בתחומי התרבות, החינוך, התעשייה והספורט, ועל פועלו הנמרץ למען מדינת ישראל והעם היהודי בעבר, בהווה ובעתיד ולמען אוניברסיטת רייכמן, מוענק בזאת לסמי סגול תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.​