סמי עופר

כאישיות בולטת בקהיליית העסקים הבינלאומית וכתומך נאמן באמנות, בתרבות ובחינוך בישראל, סמי עופר ז"ל הפגין את אמונתו בייעודה של אוניברסיטת רייכמן מתחילת פעילותו.

סמי עופר נולד ברומניה ועלה לישראל בנערותו. במלחמת העולם השניה הוא שירת בהתנדבות בצי הבריטי. סמי עופר היה בין ראשוני המשרתים בחיל הים הישראלי והיה בין משתתפי קורס המפקדים הראשון של חיל הים לאחר הקמת מדינת ישראל. אהבתו של סמי עופר לים החלה עוד בילדותו, כחבר בארגון ספורט-ימי זבולון, והייתה ההשראה להקמת עסקי הספנות וההפלגות המשגשגים שלו. ממשלת צרפת העניקה לו דרגת אביר בלגיון הכבוד הצרפתי בזכות עזרתו לתעשית הספנות הצרפתית. כיזם כשרוני, הקים סמי עופר רשת עסקים בינלאומיים, כולל "קבוצת עופר", אחד מן הקונצרנים המסחריים המובילים בישראל. משפחתו הינה בעלת השליטה ב"חברה לישראל", אחת מחברות ההשקעות הגדולות ביותר בישראל.

​כאוסף אמנות נלהב, סמי עופר ידוע בתרומתו להתפתחות מוסדות אמנות ותרבות. מסירותו לעתיד מדינת ישראל ומחוייבותו לחינוך מתבטאות במתן מלגות לסטודנטים בעלי עתיד מבטיח ובתמיכה נדיבה במוסדות חינוך. דוגמה לכך הם אולמות לימוד עופר, אשר הוא ואחיו יולי תרמו לקמפוס של אוניברסיטת רייכמן, וכן הסיוע שהוא מעניק ליוצאי יחידת העלית של הקומנדו הימי של צבא ההגנה לישראל, שאת השכלתם הוא מממן.

בשנת 2004 הוענק לסמי עופר התואר "עמית כבוד של העשור" מטעם אוניברסיטת רייכמן. ב-3 ביוני 2011 נפטר סמי עופר והוא בן 89.