סמואל זל

סאם זל הוא יזם ומשקיע בין-לאומי. הוא בעל ניסיון רב בהפיכת חברות במצוקה לנכסים, הובלת התמזגויות תעשייתיות, והפיכת חברות בבעלות פרטית לחברות הנסחרות בבורסה. כיום, זל משקיע בעיקר באנרגיה, לוגיסטיקה, ייצור, תקשורת, בריאות, ונדל"ן.

סאם זל הוא יו"ר השקעות אקוויטי גרופ, פירמת השקעות פרטיות שהוא ייסד לפני מעל 45 שנה. כמו כן, הוא יו"ר של חמש חברות שונות הרשומות בבורסה של ניו יורק: אקוויטי רזידנטשיאל, קרן השקעות הנדל"ן של דירות הגדולה ביותר בארה"ב; נכסי אקוויטי לייפסטייל, קרן השקעות נדל"ן של קהילת בתים ומקומות נופש טרומיים; אקוויטי קומונוולת', קרן השקעות נדל"ן של משרדים; תאגיד קובנטה הולדינג, בעלים ומפעילים בינלאומיים של מתקני יצירת אנרגיה ואנרגיה מפסולת; ואניקסר אינטרנשיונל בע"מ, ספקית בינלאומית של תקשורת, אבטחה, ומוצרי כבלים.

סאם ייסד ושימש יו"ר של קרן נכסי אקוויטי אופיס, קרן השקעות הנדל"ן של משרדים הגדולה ביותר עד 2007, עת נמכרה החברה תמורת 39 מיליארד דולר ברכישה הממונפת הגדולה ביותר בזמנה. כמו כן, הוא הכניס את חברות הנדל"ן הברזילאיות והמקסיקניות לבורסה בניו יורק בפעם הראשונה דרך אקוויטי אינטרנשיונל, פירמת ההשקעות הפרטיות השנייה שהוא ייסד במטרה להתמקד בעסקי נדל"ן בשווקים מתפתחים.

סאם הוא פילנתרופ פעיל הממוקד בחינוך ליזמות. דרך קרן משפחת זל, הוא הוביל חסויות לכמה תכניות יזמות מובילות הכוללות: מכון זל לורי ללימודי יזמות בבית ספר רוס למנהל עסקים באוניברסיטת מישיגן; תכנית עמיתי זל בבית הספר קלוגס לניהול באוניברסיטת נורת'ווסטרן; ומרכז זל ליזמות באוניברסיטת רייכמן. רשת זל ליזמות גלובאלית (ZGEN) מאחדת סטודנטים ובוגרים של תכניות אלו ומספקת להם קשרים, אפשרויות העסקה, חניכה ותמיכה. סאם גם מממן את מרכז הנדל"ן סמואל זל רוברט לורי במרכז וורטון לנדל"ן באוניברסיטת פנסילבניה. לו עצמו שי תארי JD ו-BA מאוניברסיטת מישיגן.

ב-2017, סאם זל נבחר על ידי מגזין פורבס בין 100 המוחות העסקיים הגדולים בעולם. כמו כן, ב-2017, הוא פרסם ספר בשם "האם אני מעודן מדי?" (הוצאת פנגווין רנדום האוס) בו הוא חושף את האמונות הבסיסיות שהפכו אותו למיליארדר בכוחות עצמו.