רונלד ס. לאודר

​השגריר רונלד ס. לאודר, איש עסקים בינלאומי ומנהיג קהילה יהודי, משלב מחויבות עמוקה למורשת היהודית בשילוב עם רשת חדשנית של מיזמים עסקיים בפסיפס של יוזמות פילנתרופיות ומקצועיות. בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה, ואסטרטגיה שהקים לאודר באוניברסיטת רייכמן הוא דוגמה מובהקת לכך. לאודר ידוע ומוערך, הן בארץ והן בארה"ב, עבור פעילותו בתחומים חברתיים ופוליטיים. כמו כן, הוא פועל רבות למען תהליך השלום במזרח התיכון ולמען יחסי ישראל-ארה"ב.

השגריר רונלד ס. לאודר הוא בעל ניסיון רב בתחומים אירופיים החל מהיסטוריה של משפחתו האוסטרו-הונגרית וכלה בשירות הציבורי שלו. התקופה שבה שירת כשגריר ארה"ב לאוסטריה לימדה אותו להעריך את המורשת היהודית שלו וחיזקה את מחויבותו לחידוש החיים היהודים במרכז ומזרח אירופה. לאחר סיום תפקידו כשגריר, הוא הקים את קרן רונלד ס. לאודר לקידום חינוך ותרבות יהודיים באמצעות בתי ספר, מחנות קיץ ומרכזים קהילתיים באזורים שבהם החיים היהודיים הושמדו בשואה.

השגריר רונלד ס. לאודר מסור ומחויב גם להשקעה ארוכת טווח של השוק החופשי במזרח אירופה ובמדינות ברית המועצות לשעבר. מסיבה זו, לאודר הוא יו"ר ובעל המניות העיקרי של מיזמי סנטרל יורופיאן מדיה בע"מ, חברה המפעילה שידורי טלוויזיה במזרח ומרכז אירופה. הוא כיהן כיו"ר של ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים העיקריים בארצות הברית. אפשר לראות את מחויבותו לחיי קהילה יהודיים גם בתפקידי מנהיגות שונים שלקח על עצמו בארגונים יהודיים וישראלים, כולל ארגון יהודי עולמי להשבת רכוש, המועצה למורשת יהודית ואוניברסיטת רייכמן.

השגריר רונלד ס. לאודר משמש נשיא הקונגרס היהודי העולמי ויו"ר קרן קיימת לישראל. בין 1995 ל-2005 הוא כיהן כיו"ר המוזיאון לאומנות עכשווית (MOMA) וכיום הוא יו"ר של כבוד. בשנת 2001, לאודר הקים את מוזיאון נויו גלרי ניו יורק שבו מכהן כנשיא. בנוסף הוא מכהן כיו"ר חבר הנאמנים של מכון ג'וזף ס. לאודר לניהול ולימודים בין-לאומיים באוניברסיטת פנסילבניה.​