רוני יצחק

מר רוני יצחקי הוא אחד מיזמי הנדל"ן המצליחים בישראל, אשר חתום על מיזמים מובילים בארץ ובחו"ל, והוא ידיד אמת של אוניברסיטת רייכמן מיום הקמתה.

מר יצחקי נולד בראשון לציון בשנת 1958. סב סבו, הרב יעקב יצחקי, היה רבה הראשי של דאגיסטן שבקווקז במשך ארבעים שנה ועודד את חברי קהילתו לעלות לארץ ישראל. ב-1907 ייסד את המושבה באר יעקב, שנקראת על שמו. משפחת יצחקי שילבה בין חקלאות, פרדסים וגידול חיטה, לבין עסקים בתחום הנדל"ן.

מר יצחקי למד הנדסה אזרחית בטכניון במסגרת העתודה הצבאית. בצה"ל שירת ביחידת המודיעין 8200, שבה שימש כראש מדור בינוי והגיע לדרגת רב-סרן במילואים. לאחר השחרור, החל לעבוד עם אביו, מר יעקב יצחקי.

תחת ניהולו של רוני יצחקי, הפכה קבוצת יצחקי השקעות לסיפור הצלחה. החברה עומדת מאחורי פרויקטים מצליחים כדוגמת צמרות הרצליה וצמרות גליל-ים; דן דיזיין סנטר בבני ברק; מלון הרודס בהרצליה, כמו גם פרויקטים ברחובות, באר יעקב וכפר יונה. אחד הפרויקטים המובילים של קבוצת יצחקי הוא פארק "לב הארץ" למרכזים לוגיסטיים, שהוקם בשיתוף עיריית כפר קאסם, במטרה להדק את שיתוף הפעולה בין יהודים לבין ערבים במדינת ישראל.

החברה התרחבה גם לעסקי נדל"ן בארה"ב ובאירופה ובבעלותה בנייני מגורים, משרדים ובתי מלון בניו יורק, לוס אנג'לס, לונדון, ורשה ובוקרשט. פעילות הקבוצה כללה גם רכישה ופיתוח של חוות חקלאיות ברוסיה והשקעות בתחום ההיי-טק.

מר רוני יצחקי נשוי לד"ר יעל יצחקי, המייסדת והמנכ"לית של עמותת נטע, שפועלת לסייע לנשים להתקדם בעולם העבודה. לבני הזוג שני בנים ובת. מר יצחקי תורם רבות לבתי חולים, למוסדות לבריאות הנפש, לאוניברסיטאות ולצדקה.

הקשר בין מר רוני יצחקי לבין אוניברסיטת רייכמן נוצר בסמוך להקמתה, כאשר צריף של המחנה הצבאי שופץ על ידיו ונקרא על שם הוריו, יונה ויעקב. מר יצחקי חבר בדירקטוריון של אוניברסיטת רייכמן.

במהלך השנים תרמו יעל ורוני יצחקי מלגות, לרבות מלגות עבור סטודנטיות שעוסקות בעשייה בעלת ערך חברתי, בעת לימודיהן.