רוברט ר. ווינר

איש העסקים רוברט ר. ווינר הפך את חברת הנדל"ן בניו יורק, שירש מאביו וסבו, מארגון קטן ומקומי לארגון גדול ומצליח הפועל ברחבי ארצות הברית. כיום, עם אשתו שרי, הוא מתמקד במבחר פעילויות פילנתרופיות בארה"ב ובישראל. רוברט ויינר נולד בניו יורק בשנת 1945. סבו, מקס ויינר, היגר מרוסיה לארה"ב ב-1906. שלושים שנה אחר כך, יחד עם בנו ראלף, מקס ויינר קנה בניין דירות בברוקלין, וכך הקימו את החברה המשפחתית, נכסי מקס. ב-1968, לאחר שסיים את לימודיו במכללת קוו באיווה ובבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק, הצטרף ויינר לעסק המשפחתי. במהלך חמישים השנים שבהם ניהל ויינר את העסק, העסק הפך מעסק משפחתי מקומי בניו יורק לאחת מחברות הנדל"ן הגדולות בארה"ב. החברה פועלת ב-17 ערים שונות ובשמונה מדינות בארה"ב, ומנהלת מעל ל-10,000 יחידות מגורים. בשנים האחרונות, שלושה מתוך חמשת ילדיו של רוברט ויינר, אריק, דייויד, ואנדרו, הצטרפו לחברה בתפקידים ניהוליים בכירים. כיום, ויינר מכהן כיו"ר חבר המנהלים של החברה, והניהול היום יומי של החברה נמצא בידי הדור הרביעי של המשפחה.

משפחת ווינר וחברת נכסי מקס מעורבים בפעילויות פילנתרופיות רבות.  רוברט ווינר ואשתו שרי תומכים במוסדות תרבותיים וחינוכיים וכן בארגונים רפואיים וחברתיים. בני הזוג ויינר מעורבים במבחר רחב של פעילויות פילנתרופיות במדינת ישראל, שכוללות, בין השאר, מלגות לחיילים משוחררים, התנועה לפיתוח הנגב והגליל, תכניות שונות לנוער בסיכון, וכן פיתוח דיור בר השגה. רוברט ווינר ואשתו הם ידידים ארוכי שנים של אוניברסיטת רייכמן, ופועלים רבות כדי להדריך את תלמידי המלגה שלהם ולעודד את הדחף שלהם ליזמות וחדשנות.

רוברט ווינר מקפיד לבקר את קמפוס אוניברסיטת רייכמן כל שנה ולהיפגש עם הסטודנטים בהם הוא תומך, המכונים "מועדון בוב", להרצאות על החוויות והניסיון שלו בעולם העסקי ולארגן סמינרים על דיור בר השגה בישראל. כמו כן, רוברט ווינר יושב במועצות מנהלים של ארגונים שונים: תיאטרון אמילין בניו יורק, קבוצת התמיכה בחולי סרטן בווסטצ'סטר, ניו יורק, הפדרציה היהודית של ניו יורק, ארטסווסטצ'סטר לקידום האומנויות בווסטצ'סטר, ומגזין מומנט.