רעיה שטראוס

רעיה שטראוס בן-דרור, נשיאה משותפת שטראוס השקעות בע“מ, הינה שם דבר בעולם הפילנתרופיה והעשייה הציבורית והחברתית בישראל. עשרות ארגונים חברתיים בארץ שואבים כוחות מתמיכתה העצומה. רעיה פועלת לקידום החברה הישראלית על מגזריה השונים, החל מהדאגה והסיוע לפרט הבודד ועד להעצמת העם והמדינה כמכלול.

רעיה שטראוס בן-דרור היא ילידת נהריה, תושבת נהריה ובת למייסדי העיר, הילדה וד“ר ריכרד שטראוס. את החינוך לאהבת העם והארץ והמחויבות לעמל ולמצוינות אישית, ינקה מבית הוריה, חלוצי העלייה החמישית, וחקלאים, שמשק החלב שהקימו שימש כעמוד היסוד של חברת שטראוס המפוארת. הערכים עליהם גדלה היו נר לרגליה גם בפעילותה למען הקהילה בתקופה בה עמדה בראש החברה המשפחתית. מאז פרישתה מחברת שטראוס ב- 2005, היא מקדישה את מיטב זמנה ומרצה ל 3- תחומים עיקריים, שהמכנה המשותף שלהם הינו תרומה אדירה לקהילה.

במסגרת פעילותה למען שוויון הזדמנויות לבני נוער וצעירים, רעיה תומכת בבית השנטי המהווה בית חם לנוער בסיכון. כמו כן, שמה הולך לפניה כ“אמא“ של תנועת “אחרי“ - נוער מוביל שינוי, המכשירה ומעודדת נערים ונערות מהפריפריות למצוינות לימודית ולגיוס לתפקידים משמעותיים בצה“ל. תרומתה לתוכנית המנהיגות ע“ש רבין באוניברסיטת רייכמן, מאפשרת להכשיר סטודנטים רבים למנהיגות ערכית, המנותבת לעצב את החברה הישראלית כחברת מופת.

במסגרת פעילותה לפיתוח הגליל, תומכת רעיה, תושבת נהריה כיום, בפיתוח עכו ואזור מטה אשר, מסייעת לתנועת “אור“ לפיתוח ההתיישבות בנגב ובגליל, ומכהנת כנשיאת אגודת הידידים בבי”ח גליל מערבי בנהריה. תרומתה לפיתוח הפן התרבותי באזור משתקפת באימוץ להקת המחול הקיבוצית, בעלת מוניטין בינלאומי, ובתמיכה בפרויקט קשת אילון, המכשיר נגני כינור צעירים מרחבי תבל במסגרת כיתת אומן בעלת שם עולמי.

מתוך מחויבות לעתיד מדינת ישראל, רעיה מסייעת לארגונים, הפועלים לאיחוד העם ולהעצמת המדינה ותדמיתה הבינלאומית. במסגרת זו היא תומכת במכון “ראות“, המוביל את “חזון ישראל 15“ להפיכת ישראל לאחת מ 15- המדינות המובילות באיכות חיים. במסגרת תכנית הסוכנות הציונית, “שותפות 2000 “ לשימור וחיזוק הקשר בין ישראל והתפוצות, היא מכהנת כיו“ר עולמית של 46 קהילות בארץ, הקשורות בלמעלה מ 550- קהילות יהודיות בעולם, וכיו“ר שותפות נהריה-ניו ג‘רסי.

רעיה סללה את הדרך לתורמים ישראליים גדולים, להוביל את הסיוע לפרויקט שותפות 2000. בעידודה ובהובלתה הפכו הפילנטרופים הישראלים ממיעוט לגורם מוביל ומשמעותי בסוכנות

היהודית. כמו כן, רעיה תומכת בעמותת “מידות“ לקידום עמותות בישראל, בעמותת “תאיר נרי“ לאחדות העם ובארגונים רבים נוספים.

כאות הוקרה על תרומתה היומיומית לחברה הישראלית, פועלה העקבי והנמרץ לקירוב לבבות ולשיפור איכות החיים בישראל, וכשגרירה המציגה לעולם את פניה היפות של המדינה ועל תרומתה לאוניברסיטת רייכמן - מוענק בזאת לרעיה שטראוס בן-דרור תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.​