אודי רקנאטי

מר אודי רקנאטי, בן לאחת המשפחות הבולטות בישראל בעסקים ובפילנתרופיה, הוא ידיד אמת ושותף יקר ערך של אוניברסיטת רייכמן, ואחד המנועים החשובים בהקמתה של האוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל.

אודי רקנאטי נולד בניו יורק בשנת 1949 ,נכד לליאון רקנאטי, ראש הקהילה היהודית בסלוניקי שעלה לישראל ב-1935 ,הקים את בנק דיסקונט ויסד יישובים ושכונות בארץ ישראל; הוא בנו הבכור של רפאל רקנאטי, שניהל את שלוחת דיסקונט בניו יורק ולאחר מכן שימש כמנכ"ל הבנק. אודי הגיע לישראל בגיל 16 ,למד בגימנסיה הרצליה בתל אביב ובצבא שירת כקצין בחיל התותחנים.
הוא בעל תואר ראשון במדעי הרוח מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

מר רקנאטי הצטרף לבנק דיסקונט בשנת 1973 וכעבור שש שנים מונה לסמנכ"ל. בשנת 1981 מונה למשנה למנכ"ל והיה אחראי לניהול ניירות הערך וממונה על הפעילות הבינלאומית בבנק. הוא עזב את הבנק בשנת 1986 ומונה למנכ"ל משותף, ביחד עם בן דודו, מר ליאון רקנאטי, בחברת האחזקות IDB ,אשר הוקמה על ידי המשפחה.

בשנת 1990 עזב אודי רקנאטי את IDB והקים את חברת הברוקרים וההשקעות י.ל.ר, שחמש שנים מאוחר יותר נרכשה על ידי IDB .בעקבות זאת, שב מר רקנאטי לתפקידי ניהול בחברת האחזקות המשפחתית ובשנת 1997, עם פרישת אביו, מונה ליו"ר ומנכ"ל משותף של IDB .בהמשך קיבל את תפקיד יו"ר קבוצת השקעות דיסקונט ובמקביל היה חבר דירקטוריון בחברת הספנות הבינלאומית OSG .
עם מות אביו רפאל, ב-1999 ,מונה ליו"ר הבנק השוויצרי DBTC.

מר רקנאטי פרש מ-IDB בשנת 2002 ולאחר כשנה הקים את חברת נפתלי השקעות, שבה השתלבו גם שני ילדיו, שי ושירה, בתפקידים ניהוליים. החברה משקיעה בתחומים שונים בישראל, ובהם תקשורת והיי-טק. על השקעותיה הבולטות נמנות חברת מובילאיי וחברת ערוצי הטלוויזיה RGE שמפעילה את ערוץ הספורט, ערוץ הכנסת וערוץ הילדים. בנוסף, נפתלי מושקעת בערוץ 13.

אודי רקנאטי מחובר מאד לעולם הספורט. הוא וילדיו שותפים בבעלות על מכבי תל אביב, קבוצת הכדורסל המצליחה בתולדות ישראל ואחת הקבוצות המובילות באירופה, שזכתה בשישה גביעי אירופה.
מר רקנאטי שימש גם כיו"ר מכבי העולמית וכיום הוא מכהן כיו"ר חבר הנאמנים של מכבי העולמית.

אודי רקנאטי ממשיך את המסורת המשפחתית של פעילות פילנתרופית ענפה, בעיקר בתחומי הבריאות, החינוך, התרבות והאמנות, וצועד עם אוניברסיטת רייכמן מאז ימיה הראשונים. הוא שימש כיו"ר דירקטוריון הבינתחומי שנים רבות וכיום משמש כנגיד האוניברסיטה. יחד עם פרופ' אוריאל רייכמן, גיבש מר רקנאטי חזון לבית ספר בינלאומי אשר ימשוך לישראל צעירים יהודים מכל רחבי העולם, ותומך בו ברוחב לב, יחד עם אימו דינה, מאז ועד היום.

בית הספר הבינלאומי נקרא על שם אביו המנוח, רפאל רקנאטי ז"ל, ולקראת סופה של כל שנת לימודים מתארחים הבוגרים הטריים של בית הספר הבינלאומי באירוע חגיגי ושמח בחצר ביתם של אודי ורעייתו

סטייסי. השנה נחנך בטקס חגיגי מגדל מעונות הסטודנטים החדש, הקרוי על שמו של אחיו המנוח, מייקל רקנאטי ז"ל.