מנחם שטרנברג

מנחם שטרנברג, יו"ר ונשיא חברת ההשקעות הגלובאלית "איגל מערכות מסחר" הינו אישיות מובילה בשוק הפיננסי העולמי. עם ניסיון של למעלה מ- 30 שנה ככלכלן ומשקיע בשווקים בינלאומיים, ועם רקורד הישגים מרשים של חברת "איגל מערכות מסחר" - שמו הולך לפניו בישראל וברחבי תבל כיועץ כלכלי וכמומחה פיננסי מוערך, התורם ממאגר הידע שלו לגופים ממשלתיים ועסקיים מובילים.

לאורך השנים מנחם שטרנברג בולט בתרומתו העצומה למינוף המחקר המדעי החדשני ולקידום החינוך והתרבות בישראל. מנחם שטרנברג הינו בוגר תואר ראשון בהצטיינות בכלכלה ובסטטיסטיקה מטעם אוניברסיטת תל אביב, ובעל תואר דוקטור בכלכלה מטעם אוניברסיטת פרינסטון. במשך שנים ניהל קריירה אקדמית, במהלכה נמנה עם סגל המרצים של אוניברסיטת בן גוריון, שימש מרצה אורח באוניברסיטת פרינסטון וכן, כיהן כחבר בוועד המנהל של מוסדות חינוך שונים. לאחר שנים בהן התמקד באתגרים שהציב בפניו העולם האקדמי, בחר מנחם שטרנברג להתמודד עם האתגרים הגדולים של השקעה בשוק הפיננסי העולמי.

"איגל מערכות מסחר" בראשותו של מנחם שטרנברג, היא חברת מחקר ופיתוח, המשקיעה בהזדמנויות מאקרו גלובאליות, המבוססות על מודלים ממוחשבים - פרי פיתוח של שנים רבות. בעקבות הישגי החברה המרשימים זכה מנחם שטרנברג בהערכה רבה על תרומתו למחקר ופיתוח. הידע העשיר שלו מאפשר לו לספק ייעוץ מקצועי, כלכלי ופיננסי לגופים ממשלתיים, חברות וארגונים בארץ ובעולם. כמו כן, הוא מרצה לעיתים קרובות בפני פורומים שונים בענף התעשייה.

מנחם שטרנברג נמנה זה שנים רבות בין ידידי אוניברסיטת רייכמן, והינו תומך חשוב ומשמעותי בבניית אוניברסיטת רייכמן ובקידום מטרות וערכי האוניברסיטה, מתוך הזדהות עם ערכים אלו ואמונה בחינוך מנהיגות העתיד. מנחם שטרנברג רואה חשיבות גדולה במתן הזדמנות שווה לסטודנטים שידם אינה משגת למימון לימודים אקדמיים, ובהנעת המחקר המדעי החדשני. מתוך ההכרה בחשיבות העליונה של החינוך והתרבות, הוא פועל יחד עם רעייתו ליאורה, לקידום ארגוני חינוך ותרבות רבים בישראל ובארה"ב, במסגרת זו תרמו מלגות לסטודנטים מעוטי יכולת כלכלית, ופעלו להקמת בית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן.

כאות הוקרה על תרומתו הייחודית לשוק הפיננסי, למחקר ופיתוח מדעי מתקדם, ולהעצמת גופים מובילים במשק הישראלי, וכהערכה לפועלו ולתרומתו להשכלה הגבוהה, לחינוך ולתרבות בישראל - מוענק בזאת למנחם שטרנברג תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.