מרטין פייזנר

מרטין פייזנר, דמות מכובדת בעולם המשפטים, הוא נדבן הפועל במסירות למען מדינת ישראל והעם היהודי. כבן למייסד ויושב הראש של מועצת קרן ירושלים בבריטניה, מרטין פייזנר גדל וחונך על ערכי הציונות, ערכים שהוא פועל לפיהם כל חייו. מה שהוביל אותו לקחת חלק חשוב בהקמת ארגוני צדקה יהודיים הקשורים לישראל באנגליה.

פייזנר, נולד והתחנך באנגליה, למד תואר ראשון בסורבון בפריז ותואר שני באוקספורד, קיבל תואר LLM מאוניברסיטת מישיגן באן ארבור שבארצות הברית.

מרטין פייזנר הוסמך כפרקליט בינואר 1970 ובשנת 1972 הפך שותף במשרד פייזנר ושות', שנוסד על-ידי אביו המנוח ושהתמזג ב-2001 עם משרד ברווין-לייטון למשרד ברווין, לייטון פייזנר. ב-2018 התמזג עם משרד בארצות הברית למשרד בריאן, קייב, לייטון, פייזנר. במהלך כל הקריירה שלו הוא התמחה בתחומים של לקוחות פרטיים וחוקי צדקה.

אהבתו הגדולה לישראל הביאה אותו לכהן במועצות המנהלים של מוסדות רבים.

פייזנר חבר מועצת המנהלים הבינלאומית של מכון וייצמן וחבר בוועד הפועל שלה ובנוסף הוא יושב ראש הנוכחי של מכון וייצמן, בבריטניה. בתפקידו הקודם כיהן כיושב הראש של קרן ירושלים וממשיך עכשיו כנאמן שלה. הוא נשאר חבר במועצת המנהלים של American Jewish Joint Distribution ויושב ראש חטיבת ישראל של ה-JDC. פייזנר חבר כבוד של מכללת Queen Mary, אוניברסיטת לונדון, King's College, לונדון, ומכללת וסטר, אוקספורד. הוא מחזיק בתארי דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת גלזגו וממכון וייצמן למדע. כמו כן, פייזנר משמש נגיד של מרכז אוקספורד ללימודים עבריים לתואר שני ושלישי, נאמן של בית-החולים שערי צדק, בריטניה, חבר במועצת המנהלים של קרן פינקוס, חבר בוועד המייעץ של קרן ישראל החדשה בבריטניה, ונאמן של ה-Holocaust Educational Trust .

היכרותו את עולם הפילנתרופיה, בשילוב עם הבנת צרכיה של ירושלים, אפשרו לו לגייס את המימון הדרוש לשם יצירת, הרחבת ושיפוץ מוסדות כמו בית האבות Golden Era, עלה, מרכז הריפוי משעולים, המוזיאון החי עין יעל, וי.מ.ק.א ירושלים.

פייזנר זכה גם בתואר אבירות של האימפריה הבריטית. מאמציו הבלתי נלאים למען ישראל זיכו אותו בהכרה ובכבוד, בייחוד כמי שקיבל את פרס טדי קולק על תרומתו החשובה לעיר ירושלים.

לאות הוקרה על תרומתו הבלתי רגילה לעתידם של מדינת ישראל והעם היהודי, מרטין פייזנר קיבל את התואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.