מלכה ואמנון ליאון

בני הזוג מלכה ואמנון ליאון הינם מעמודי התווך במערך ההסברה הישראלית בלונדון. במשך למעלה מ 40- שנות שהותם בלונדון, היו מעורבים הזוג ליאון בהקמה ובפעילות של עמותות וארגונים ציוניים. בכל פעילותם העסקית, הציבורית והחברתית בארץ ובחו"ל, עוברות כחוט השני הדאגה והתמיכה בישראל ובישראלים.

מלכה ליאון, ילידת חיפה, גדלה באווירה פטריוטית וציונית, לצד בני משפחה ששירתו בפלמ"ח ובהגנה, פעלו כשליחים בחו"ל ונמנו עם הנהלת רשת בתי הספר "אליאנס".

לאחר שנים במהלכן התגוררו בני הזוג ליאון בלונדון וסייעו לישראלים שליחי ציבור בקליטתם באנגליה, הקימו ב 1996- את מועדון העסקים הישראלי בלונדון, שפעל להסברה ישראלית ולעידוד עלייתם ושיבתם של ישראלים למדינת ישראל, אותו ניהלה מלכה ליאון עד לחזרתה ארצה בקיץ האחרון.

אמנון ליאון, יליד תל אביב, הינו דמות מרכזית בענף הספנות בישראל, במסגרתו פעל ללא לאות למען המדינה, והיה פעיל נמרץ בהסברה הישראלית בלונדון ובארגוני צדקה למען ישראל. הוא סייע בהקמת מפעל הספנות העצום של ידיד המרכז, סמי עופר ז"ל, והיה איש אמונו. יחד הם ייסדו את חברת הניהול הימי "זודיאק סוכנויות ימיות בע"מ". במהלך שהותו בלונדון, שימש אמנון ליאון כיו"ר וכמנכ"ל עד שובו ארצה ב- 2011.

כיום בישראל, הוא ממשיך לכהן בוועד המנהל של "החברה לישראל", "צים" וכן, משמש כדירקטור בוועד המנהל של מספר חברות ספנות ישראליות. בד בבד עם תרומתו הרבה לקידום הספנות והמסחר בישראל, בעת שהותו בלונדון פעל אמנון ליאון נמרצות בארגונים ובקרנות למען ישראל, כגון קרן קשת אילון וקרן הנאמנות של קק"ל.

מלכה ואמנון ליאון הינם תומכים וידידים ותיקים של אוניברסיטת רייכמן, ופעלו רבות מתוך מחויבות לערכים הציוניים של האוניברסיטה. זאת על ידי קידום והשקעה בבית ספר סמי עופר לתקשורת, בו סייעו בהקמת סטודיו וירטואלי חדשני, בקידום ובפיתוח מבנים, וכן תמכו בתכנית למנהיגות מקרב העדה האתיופית באוניברסיטת רייכמן.

כאות הוקרה על תרומתם הייחודית להסברה הישראלית בחו"ל, לעידוד העלייה לישראל, שימור הזיקה לארץ והתגייסות למען המדינה בכל עת, וכהערכה על פועלם לקידום מגוון תחומים בישראל ותרומתם לחינוכן ורווחתן של אוכלוסיות נזקקות בארץ ולאוניברסיטת רייכמן - מוענק בזאת לראשונה לשותפי החיים מלכה ואמנון ליאון תואר עמית כבוד משותף של אוניברסיטת רייכמן.​