לורלי ווסט

לורלי סמית ווסט נולדה ב-25 בינואר, 1942, באוהיו וגדלה בפלורידה. לפני שהקימה משפחה של שלושה ילדים, לורלי למדה באוניברסיטת ג'ורג'יה ועבדה כיועצת נסיעות. ב-1968 ייסד בעלה, אלפרד פ. ווסט, את חברת ההשקעות SEI ובעזרת לורלי, ייסדו תרבות ארגונית שדאגה לאיזון ושילוב בין העבודה והמשפחה. תרומתה כללה גם ייזום ואירוח משלחות מנהיגות עבור עובדי SEI במשך עשרים שנה.

לורלי היא פילנתרופית, שמקדישה את חייה למען מטרות המתמקדות באהבתה למשפחתה, לחבריה ולארצה. הנדבנות שלה מורגשת ברחבי העולם ומשפיעה על חייהם של אנשים רבים.

בשנת 2002 הקימו לורלי ובעלה את ווסטברידג’ - מרכז שיקום ללא כוונות רווח המתמקד בטיפול ובסיוע לגברים הסובלים מהפרעות פסיכיאטריות. הקמת מרכז השיקום החלה לאחר שבנם של בני הזוג אובחן כסובל משתי הפרעות נפשיות בו זמנית והם התקשו למצוא עבורו טיפול ראוי. באמצעות הקמת מרכז השיקום הצילו הזוג ווסט את חייהם של מאות, כולל את חייו ואת נפשו של בנם.

לורלי ווסט משמשת כשגרירה ב- Depaul ארה”ב ו- Depaul העולמית; הארגון מסייע לאנשים שלא שפר עליהם מזלם - חסרי בית, מכורים ואנשים עם הפרעות נפשיות - להשתקם בכבוד ולהפוך את חייהם לפרודוקטיביים, מועילים וטובים יותר באמצעות שירותי תמיכה, תכניות גמילה ודיור בר השגה. לורלי ווסט מפיצה את בשורת המיזם בעולם ומסייעת במימון פעילותו.

במקביל, לורלי היא יושבת ראש ארגון המייסדים של ה- PHWFF: Project Healing Waters Fly Fishing ארגון המסייע בשיקום פיזי ונפשי של חיילים וגמלאים בצבא ארצות הברית. הארגון מנוהל בידי מתנדבים מכל מדינות ארצות הברית שמלווים את החיילים - הצעירים והוותיקים - בפעילויות שונות, בהן דיג. מאות חיילים משוחררים התארחו באחוזתה של לורלי בטקסס מאז שנת 2008; זוהי דרכה להודות להם עמוקות על שירותם בצבא ארצות הברית.

בשנת 2016 הקימה קרן SEAL של חיל הים האמריקאי וועדה מייעצת. לורלי הייתה בין הראשונות שהוזמנו לכהן בה. באמצעות חברויותיה והקשר הבלתי אמצעי שלה עם חיילים וגמלאים רבים של חיל הים האמריקאי, מוודאת לורלי כי הקרן מעניקה את התמיכה והשירותים שהיא מציעה לחיילים, לגמלאים ולבני משפחותיהם.

לורלי הייתה מתומכיו הראשונים של אוניברסיטת רייכמן. מיום היווסדו בשנת 1994 היא מפיצה את בשורת קיומו וייחודו ומביאה אליו סטודנטים מכל העולם. היא מימנה את הקמת המעבדות הראשונות בבית הספר לפסיכולוגיה וקראה להן על שמם של המנטורים שלה מפילדלפיה, ג'וזף ופיי סוֹפֶן; היא ממשיכה לתמוך במחקר המתמשך בבית-הספר ותמיכתה אפשרה מחקר מעמיק אודות הפרעות נפשיות של גברים, נשים וילדים. תרומתה האחרונה בשנת 2017, היא המעבדה לחקר המוח והתפתחות האדם ע”ש לורלי ווסט.

באמצעות תרומתה לאוניברסיטת רייכמן וקשריה האמיצים עם העומדים בראשו ועם סגל החוקרים והסטודנטים, היא מבטאת את הערכים היקרים ללבה: חירות, אחריות ואהבה למדינת ישראל. בזמן שנותר ללורלי בין שלל פעילויות ההתנדבות שלה, היא מבקרת את שלושת ילדיה, ששת נכדיה, בני משפחתה וחבריה, החיים ברחבי העולם.

על פעילות פילנתרופית ארוכת שנים, שמשנה מקצה לקצה את חייהם של רבים בעולם; על החזון הבלתי מתפשר להיטיב עם מי שזקוקים לכך יותר מכולם; על תרומתה הגדולה והמתמשכת לאוניברסיטת רייכמן בשנת 2018 הוענק ללורלי ווסט תואר עמיתת כבוד.