ליאורה עופר

ליאורה עופר נולדה בחיפה ולמדה בבית הספר הריאלי בעיר. כשהייתה בת עשרים החלה לעבוד עם אביה, יולי עופר, בחברת "עופר השקעות" שהקים וניהל. עופר השקעות, שנוסדה בשנת 1957, עוסקת בנדל”ן מסחרי מניב, נדל”ן למגורים, מלונאות בארץ ובחו”ל וגם בתחום הבנקאות. בבעלותה חברות ציבוריות שמניותיהן נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב: בנק מזרחי טפחות ומליסרון (קניוני עופר). בשנת 1995 מונתה עופר למנכ"לית חברת חוף האלמוג אילת, ובשנת 2007 לדירקטורית וסגן יו"ר חברת הנדל"ן מליסרון. בשנת 2008 מונתה ליושבת ראש הדירקטוריון בחברה.

בהובלתה, קיבלה מליסרון החלטות שהפכו אותה לאחת משתי חברות הנדל”ן המניב הגדולות בישראל, בהן עסקת רכישת קניון רמת אביב ועסקת רכישת השליטה של 25 קניונים של בריטיש ישראל. כיום מליסרון היא החברה המובילה בארץ בתחום הקניונים ומרכזי המסחר ונסחרת במדד 25 החברות הגדולות בבורסת תל אביב.

נכסי החברה כוללים מרכזי קניות ומסחר בכל רחבי הארץ, כמו גם ארבעה פארקים של משרדי היי-טק. על רקע רווחיה היציבים של החברה, הובילה עופר בסוף שנת 2017 מהלך של אחריות חברתית יוצאת דופן כשהודיעה כי בכוונתה להגביל את דמי הניהול והבונוסים להם היא זכאית מהחברה. עופר משמשת גם כדירקטורית בבנק

מזרחי טפחות ויו”ר חברת האם - עופר השקעות.

לצד העשייה העסקית הענפה הזאת, מקיימת עופר כל השנים גם פעילות התנדבותית ברוח המסורת המשפחתית וברוח דרכו של אביה, ותורמת לצמצום פערים בחברה הישראלית ולקידום מפעלי תרבות ביישובי פריפריה. היא יושבת ראש אגודת הידידים של תיאטרון הקאמרי מזה 15 שנים; תורמת לבית הספר למשחק של יורם לוינשטיין שבלב שכונת התקווה ומקדמת פרויקטים משותפים בין בית הספר לתושבי השכונה וילדיה; ותומכת בתיאטרון אלמינא שביפו המעודד שיח משותף בין ילדים ונוער ערבי ויהודי. בעבר שימשה יושבת ראש עמותת אל-סם והייתה ממקימי ה"פילהרמונית בג’ינס" - מפעל תרבותי מצליח שקירב נוער למוסיקה קלאסית.

עופר מלווה שנים רבות את הרב יצחק גרוסמן ותורמת לפעילותו בפנימיות שהקים, "מגדלור" ו"כפר זוהרים".

בשנת 2016 הייתה עופר האישה הראשונה לקבל את אות "אישה פורצת דרך" שמעניקה חברת "דן אנד ברדסטריט" לנשים המש​פיעות בישראל - כהוקרה על פעילותה העסקית והחברתית יוצאת הדופן ועל הישגיה הרבים לאורך השנים. השנה קיבלה על עצמה גם את תפקיד יו”ר מבצע "הקש בדלת" של האגודה למלחמה בסרטן.

בשנים האחרונות היא מכהנת כחברת הדירקטוריון של אוניברסיטת רייכמן, וממשיכה לקיים את המסורת הנדיבה ורבת השנים של תמיכת משפחת עופר באונירסיטת רייכמן.