קרן מיתר נחמד

 

​קרן משפחת צבי ועפרה מיתר הוקמה על ידי צבי מיתר המנוח בשנת 2004. במסגרת פעילותה, תומכת הקרן בקשת רחבה של גופים ופעילויות בתחומי החינוך והתרבות בישראל ובעולם.

צבי מיתר (1933-2015) היה עורך דין ישראלי ומייסד פירמת עורכי הדין מיתר ליקוורניק גבע לשם טל, אשר הפכה למשרד הגדול והמוביל בישראל. מר מיתר כיהן בתפקיד יו"ר ועד מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין והיה חבר מטעם הלשכה בוועדה למינוי שופטים, האחראית על מינוי כלל השופטים בישראל. בשנות ה-70 הפך לשותף בתאגיד תקשורת ישראלי, תאגיד שקיים שיתופי פעולה רבים עם תאגידים עסקיים רבים ברחבי העולם ומהווה כיום חברה מובילה בתחום תוכנות תשלומים. 

מכון צבי מיתר לחדשנות טכנולוגית, משפט ואתיקה באוניברסיטת רייכמן, הנתמך ע"י הקרן, מציע מגוון רחב וחשוב של פרויקטים הקשורים לעולם המשפט. המכון החדשני, בהובלתו של ד"ר דב גרינבאום, בוחן את ההשפעות האתיות, החברתיות והמשפטיות של הטכנולוגיות החדשניות המתפתחות בעולם. הטכנולוגיות הנמדדות על ידי המכון מגיעות הן מעולם ההיי-טק והן מעולם הביו-טק, אולם המכון מתרכז בבחינת הבעיות העולות מטכנולוגיות ששימושן שנוי במחלוקת במציאות חיינו.

פרויקטים נוספים בישראל הנתמכים ע"י קרן משפחת צבי ועפרה מיתר:

מרכז צבי מיתר ללימודי משפט מתקדמים 

נחנך בשנת 2007 בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב במטרה להיאבק בבריחת המוחות של אקדמאים מישראל ולמען קידום המחקר המשפטי והכשרת בוגרי הענף למנהיגות בתפקידיהם העתידיים, בין אם במערכת המשפטית, המדינית, החברתית והכלכלית.

המכון למשפט ופילנתרופיה (ILP) הוקם בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב בשנת 2014. מטרת המכון הינה לקדם את שילוב הפילנתרופיה במדיניות הכלכלית-חברתית במדינת ישראל, וקידום החברה הישראלית כשוויונית ומשגשגת.

פרס מיתר למצוינות בצילום הוא שיתוף פעולה עם פסטיבל הצילום הבינלאומי. הפרס ניתן לאמן ישראלי שעבודתו טרם נחשפה בתצוגת יחיד במוזיאון, בהחלטת צוות שופטים מקצועיים. חלק מסכום הפרס משמש להפקת תערוכה לאמן הזוכה בפסטיבל הצילום הבינלאומי.

מיתר אופרה סטודיו הוא תכנית לימודים פרקטית-ביצועית באופרה הישראלית בעבור זמרי אופרה ישראלים צעירים אשר סיימו בהצלחה את לימודיהם בכל אחת מהאקדמיות למוזיקה בישראל. התכנית מיועדת לאלו המעוניינים לפצוח בקריירת אופרה ומטרתה הראשית היא טיפוח הכישרונות הישראלים העולים בתחום האופרה והבאתם לכדי מצוינות בתחום.

ביה"ס הרב תחומי לאמנות וחברה ע"ש נגר (מוסררה) הינו מוסד גבוה לאמנות רב תחומית המכשיר את תלמידיו במסגרת לימודים של שלוש שנים לפעילות אמנותית ומקצועית בתחומי הצילום, ניו מדיה, תקשורת חזותית, מוסיקה חדשה ופוטותרפיה, תוך זיקה לעשייה חברתית ובין-תחומית. בית הספר נוסד בשנת 1986 בלב שכונת מוסררה בירושלים, שכונה צבעונית בעלת אטמוספירה דינאמית, חמימה וייחודית המעודדת מעורבות חברתית בקרב תלמידיה וטיפוח הקשרים עם סביבתם.

בית עגנון הוא ביתו של אחד מגדולי הסופרים העבריים בעת המודרנית, שמואל יוסף עגנון, חתן פרס נובל לספרות. בביתו, חי עגנון עם משפחתו במשך שנים רבות וכתב את עבודותיו הספרותיות המפורסמות ביותר. קרן משפחת צבי ועפרה מיתר מימנה את שימורם של אלפי הספרים המצויים בספרייתו של עגנון והקימה אתר אינטרנט ייעודי ומתקדם שנועד לספק מידע למבקרים פוטנציאלים הן מישראל והן מרחבי העולם על ביתו של ש"י עגנון.

פרויקטים נוספים בבריטניה הנתמכים ע"י קרן משפחת צבי ועפרה מיתר: 

אולם אלברט המלכותי לאמנויות ולמדעים 

צבי מיתר היה עמית באולם אלברט המלכותי כהוקרה לתמיכתו בשחזורו של האולם. הכניסה הדרומית לאולם כעת נושאת את השם "טרקלין מיתר". על הקיר החיצוני של האולם נחנכה הוקרה לצבי ועפרה מיתר הכוללת טקסט קצר בעברית ממגילת קהלת. המרפסת שנפתחה בשנת 2013 באולם נקראת ע"ש צבי ועפרה מיתר, זאת כהוקרה על המשך תמיכת המשפחה.

המוזיאון הימי הלאומי 

צבי מיתר זכה לתואר "קומודור של כבוד" במוזיאון הימי הלאומי, זאת כהוקרה על מחויבותו יוצאת הדופן למוזיאון; בייחוד בכל הקשור לחגיגות 200 השנים לציון קרב טרפלגר, בו השתתף לורד אדמירל הורסיו נלסון. בעזרת תרומת קרן המשפחה הוקמה תערוכת "נלסון ונפוליאון" בשנת 2005, במטרה להנציח את קרב טרפלגר.

מכללת מגדלנה, אוקספורד 

צבי מיתר זכה למעמד של 'נותן חסות' במכללה בעקבות תרומתו למועדון השייט ושימור סירות המועדון במשך חמש שנים. קרן משפחת צבי ועפרה מיתר יצרה את תכנית מלגות "צבי ועפרה מיתר – מגדלנה", שניתנו מדי שנה לחמישה בעלי דוקטורט שונים בתחומי המדעים. כהוקרה על מערכת היחסים הייחודית ועל תרומתו למכללה, צבי מיתר אף זכה למעמד של עמית כבוד – מעמד אשר יכול להתקיים במקביל ל-18 אנשים בלבד.

אוניברסיטת אוקספורד 

צבי מיתר נבחר ל- chancellor's  Court עבור תרומתו הנדיבה לאוניברסיטת אוקספורד.

מוזיאון אשמוליאן

בעקבות תרומת הקרן, נקרא המסדרון הראשי בקומה הרביעית של המוזיאון, היכן שהאזורים הישנים והחדשים של המוזיאון נפגשים, ע"ש צבי ועפרה מיתר; בנוסף, כהוקרה על תמיכתו המתמשכת, צבי מיתר הוכר כעמית כבוד במוזיאון אשמוליאן – העיטור הגבוה ביותר אותו יכול להעניק המוזיאון.

ספריית הבודליאנה

הכרזת ספריית הבודליאנה באוניברסיטת אוקספורד, לפיה היא תשפר את מערכת חיפוש המידע המקוונת שלה, הפכה לאפשרית בעקבות תרומתו של צבי מיתר. הקטלוג הממוחשב מחבר מיליוני קוראים לחומרי הקריאה הנמצאים פיזית בספריה, מה שהופך את החיפוש האקדמי למהיר יותר ואת המחקר האקדמי ליעיל יותר.

חנות המזכרות החדשה בספריית הבודליאנה. 

הקרן תרמה לספריית הבודליאנה במטרה שזו תקים חנות חדשה בתוך שטח הספרייה, שנקראת "חנות המזכרות ע"ש צבי מיתר". 

התזמורת הפילהרמונית של אוקספורד 

התזמורת הפילהרמונית של אוקספורד הוקמה בשנת 1998 והיא ייחודית בנוף המוזיקלי של בריטניה. בעבר, התזמורת הייתה ידועה כ"אוקספורד פילהרמוזיקה" והורעפו עליה שבחים רבים. המוניטין של התזמורת הגיע כתוצאה מאופיו בלתי המתפשר של המקים והמנהל המוזיקלי שלה, מריוס פפדופולוס, ומשומר על ידי המוזיקאים המובילים בממלכה. כיאה לתזמורת איכותית, הפילהרמונית של אוקספורד מושכת חלק מהאמנים הטובים בעולם להופיע עמם בתיאטרון ע"ש סר כריסטופר ורן שלדוניאן.