יצחק שרם

יצחק שרם הוא דמות בולטת בקהילה הפיננסית והתעשייתית בישראל ותומך נלהב בהשכלה גבוהה, פרטית ונגישה. יחד עם עמיתיו, אביגדור קלנר ויאיר פודים, יסד שרם את הקתדרה למימון ע"ש שרם, פודים, קלנר וכך הביע אמונתו בייעוד של אוניברסיטת רייכמן.

יצחק שרם, החל את קריירת העסקים שלו במספר משרות בכירות בכלל תעשיות והשקעות, הוא יושב הראש והמייסד של חברת שרם, פודים קלנר, אחת מחברות ההשקעות הגדולות ביותר בישראל. שרם הינו בעל אחזקות משמעותיות במספר מגוון של חברות, המעידות על הבנתו המעמיקה בסבך של תחומים רבים ומגוונים. הוא ניחן בכישרון להגדיר נכונה מגמות שוק, לחזותן ולהתמודד עם האתגרים שהן מציבות. בזכות זאת היא ניצב בשורה הראשונה של קהילת הפיננסים בישראל מזה יותר משלושים שנה. בהיותו חלוץ בתחום הון סיכון בישראל, הוא ייסד בשנת 1993, את קרן פולאריס (כיום פיטנגו), אשר הפכה לאחת מקרנות הון הסיכון המצליחות ביותר במדינה.

כציוני החדור בשאיפה לקדם את החברה בישראל, מכהן מר יצחק שרם בחבר המנהלים של מספר מוסדרות ציבור ובהם המרכז הרפואי ע"ש סוראסקי בתל אביב ומכון ויצמן למדע. כמי שנוטה להישיר פניו אל העתיד ולהעריך את הצורך במוסדות פרטיים להשכלה גבוהה, משוחררים מעול הבירוקרטיה, הצטרף שרם להנהגת אוניברסיטת רייכמן. הוא מכהן כחבר במועצת המנהלים ויו"ר אגודת ידידי המרכז של אוניברסיטת רייכמן בישראל. כשהוא נחוש בשאיפתו לפתוח את דלתות ההשכלה הגבוהה בפני תלמידים מאזורים טעוני טיפוח, פעל ללא לאות כדי להקים את קרן המלגות של אירגון השוחרים הישראלי של אוניברסיטת רייכמן. בזכות מסירותו וראיית העתיד שלו, הוא הפך לרוח המובילה את ידידי המרכז בישראל.

לאות הוקרה על תרומתו הדגולה להשכלה הגבוהה ולענף הפיננסים בישראל, לעתיד מדינת ישראל והעם היהודי ולאוניברסיטת רייכמן מוענק בזאת למר יצחק שרם התואר.