ד"ר הארי ל. רדזינר

ד"ר הארי רדזינר הוא התורם הראשון של המרכז הבינתחומי הרצליה, לימים אוניברסיטת רייכמן. בכך היה לראשון שנענה לאתגר שהציב פרופ' אוריאל רייכמן להקים את המרכז הבינתחומי, בימים בהם היה רק בגדר חלום ולא יותר מבסיס צבאי נטוש. ד"ר רדזינר היה חבר דירקטוריון של המרכז הבינתחומי בהרצליה מאז הקמתו ובמשך שנים רבות. את מלחמת העולם השנייה העביר ד"ר רדזינר בגטו לודג', בעיר הנצורה דרזדן, ובמחנות הריכוז אושוויץ, שטוטהוף וטרזינשטט. לאחר המלחמה שלח אותו אביו לניו יורק, שם למד בתיכון Forest Hills ולאחר מכן בבית הספר לטכנולוגיה של אוניברסיטת העיר ניו יורק.

ד"ר רדזינר סיים בהצטיינות לימודי הנדסת מכונות, והחל לעבוד בחברת Bell Telephone Laboratories. בעקבות חופשה שבילה באירופה שבה פגש את אשתו לעתיד, הוא חזר לגרמניה והקים בה עסק משלו. הוא עסק בייצור והפצה של תכשיטים, והפך בסופו של דבר לאחד העסקים הגדולים בתחום זה בגרמניה.

קשריו של ד"ר רדזינר עם ישראל החלו במאה התשע עשרה, כאשר עלה אליה אבי אבי סבו יחד עם אחד מבניו וביסס בה ענף של משפחת רדזינר. ד"ר הארי רדזינר נוהג לבקר בישראל על בסיס קבוע עם אשתו מאז 1958.

ד"ר רדזינר פעיל מאד בענייני הקהילות היהודיות בדיסלדורף ובאי מיורקה, ומשמש כחבר של כבוד במועצה של כל אחת משתי הקהילות. הוא חבר גם במועצות של מספר ועדות בקהילה היהודית המקומית בגרמניה: בבני ברית ובמגבית היהודית. ד"ר רדזינר פעיל בלשכת המסחר הגרמנית אמריקנית, והוא חבר במועדון התעשייה של דיסלדורף. בנוסף הוא גם סנטור של כבוד של אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף.

כאות הוקרה לתרומתו יוצאת הדופן לעתיד מדינת ישראל והעם היהודי, הוענק להארי רדזינר ב-2005 תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.