איתן ורטהיימר

דמות מובילה בעולם העסקים הבינלאומי ופילנתרופ ידוע, איתן ורטהיימר הוא מגדולי התעשיינים בארץ, אשר תרם רבות לקידום החברה הישראלית.

לאחר שסיים את לימודיו האקדמיים בחיפה ואת שירותו הצבאי בצה"ל, החל איתן ורטהיימר בפעילות עסקית וביזמות, במסגרתם הקים והחיה מחדש חברות רבות ברחבי העולם. מאוחר הצטרף לחברת ישקר, יצרנית מובילה של כלי חיתוך ייחודיים וחדשנים, בה כיהן כמנכ"ל וכנשיא, בנוסף לתפקידו כנשיא חברת טכנולוגיית להבים בע"מ. כיום, הוא מכהן בתפקיד יו"ר מועצת המנהלים בישקר, ובמקביל כיו"ר חברת טכנולוגיית להבים וחברת טקג'ט.

איתן ורטהיימר יזם ותמך באינספור פרוייקטים חינוכיים ותרבותיים ובפרויקטים לרווחת הציבור, בינהם רבים באוניברסיטת רייכמן. הוא שותף מייסד, חבר מועצת המנהלים וחבר ועדת היגוי של מכללת ארז בעיירה שלומי, בצפון הארץ. יחד עם צה"ל, הסוכנות היהודית ובנק לאומי, הוא ייסד וכיום מכהן כיו"ר ארגון העתידים העולמי, אשר פעילותו מוקדשת לחיזוק החברה הישראלית על ידי שילוב צעירים בלימודים אקדמיים מניבי הכנסה, ועל ידי כך השגת ניצול מרבי של הפוטנציאל האנושי המצוי בפריפריה. עד היום השתתפו כ-17,500 צעירים וצעירות בתכנית עתידים.

איתן ורטהיימר מכהן כיו"ר מלכ"ר לפיתוח והרחבת בית חולים רמב"ם, בית החולים המרכזי בצפון הארץ. בנוסף, הוא חבר במועצת בית ציפורה, אשר תומכת בשילוב בני העדה האתיופית בחברה הישראלית על ידי קידום החינוך, ובמועצה לישראל יפה. הוא יושב בחבר הנאמנים של הסוכנות היהודית; בועדת התכנון של הדסה; בחבר הנאמנים של הטכניון; והוא מוביל את תכניות "צפונה" ו-"דרומה", התומכות בתעשייה בצפון ובדרום הארץ, יחד עם איחוד הקהילות היהודיות.

איתן ורטהיימר הינו בוגר קורס ניהול בבית הספר לעסקים באוניברסיטת הרווארד בארה"ב, וזכה במספר פרסים, בהם פרס רוטשילד לחדשנות במוצרים וייצוא, הפרס לכלכלה ע"ש הוגו רמינסיאנו מאוניברסיטת תל אביב ופרס ראש הממשלה להישגים כלכליים. פועלו הרב של ורטהיימר זכה להכרה בינלאומית: בשנת 2001 מונה לנציב משטרה של כבוד על ידי נציב משטרת ניו-יורק; בשנת 2003 העונק לו התואר אביר מפקד של המסדר המלכותי של סיינט פרנסיס ה-1 בקתדלרת ווסטמינסטר בלונדון; ובשנת 2004 מונה אביר מעמד הפרשים של האפיפיור סיינט סילבסטר בבלגרד.

כאות הוקרה על תרומתו יוצאת הדופן לישראל, לעתיד העם היהודי ולאוניברסיטת רייכמן, מוענק בזאת לאיתן ורטהיימר תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.