דוריס ומורי ארקין

דוריס ומורי ארקין מעורבים רבות בפעילות פילנתרופיה מגוונת בתחומי החברה והתרבות במדינת ישראל באמצעות הקרן המשפחתית שייסדו, במסגרתה גם פעלו להקמתו של מכון המחקר לגיל ינקות על שם זיאמה ארקין באוניברסיטת רייכמן.

משה (מורי) ארקין נולד ברמת גן בשנת 1952. הוא בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב ולמד מספר שנים במכון כהן להיסטוריה ולפילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב. בגיל 19, בעת שירותו בחיל המודיעין, נפטר אביו זיאמה ארקין, והוא קיבל לידיו את ניהול העסק המשפחתי לייבוא תרופות, "אגיס סוכנויות מסחריות", והפך אותו לקבוצה מובילה לייצור תרופות גנריות. בשנות ה־ 80, הקים ארקין את מפעל התרופות המתקדם "אגיס תעשיות" בירוחם שבנגב, אשר תרם רבות לחינוך ולקידום תושבי המקום. בשנות ה- 90, הוקם ברמת חובב "כימאגיס", מפעל לייצור חומרי גלם לתעשיית התרופות. לאחר מכן, רכשה את חברת קלייפארק בארצות הברית, אשר הפכה לזרוע הייצוא של קבוצת "אגיס". קבוצת "אגיס" נמכרה לחברת התרופות האמריקאית ״פריגו״ בשנת 2005, וארקין שימש חבר בדירקטוריון במשך שנים אחדות. אחד התנאים של העסקה היה מחויבות של החברה האמריקאית להמשיך את פעילותו היצרנית של המפעל בירוחם.

בשנת 2005 היה ארקין שותף בקבוצת המשקיעים אייפקס־סבן־ארקין שרכשה את חברת התקשורת "בזק" מידי המדינה ושימש תקופה מסויימת כיו"ר הדירקטוריון. בשנת 2007 הקים יחד עם קבוצת ספרה ניהול קרנות ואורי הרשקוביץ את קרן הגידור Sphera Global Healthcare המתמחה בהשקעות סחירות בתחום הפארמה. כיום, קבוצת ארקין משקיעה בקרוב ל־ 20 חברות ישראליות אשר נמצאות בשלבים שונים, רובן פרטיות וחלקן ציבוריות, בתחום התרופות והמכשור הרפואי.

מורי ארקין הוא חובב אמנות וחוקר עצמאי של יצירתו של אמן הרנסנס הדגול - מיכאלאנג'לו. הוא פרסם מאמר על הפיאטה הפיורנטינית בירחון היוקרתי Art Bulletin ובימים אלה סיים את כתיבתו של מאמר נוסף העוסק באמן. בשנת 1980 נישאו בני הזוג ולשניים שלושה ילדים: ניר (29), איתי (26) וקרן (18).

דוריס, ילידת אורוגוואי שעלתה לארץ בשנת 1973, היא בעלת תואר שני בהצטיינות יתרה בפסיכולוגיה קלינית של ילדים ונוער מאוניברסיטת תל אביב ועבדה כפסיכולוגית קלינית לגיל הרך. בשנת 2002 סיימה דוריס ארקין לימודי פיסול בבית ספר "בסיס", בו היא משמשת עד היום כיו"ר העמותה ואמונה על פיתוחו וביסוסו בשדה האמנות הישראלית. משנת 2005 עיסוקה המרכזי הוא פיסול ותערוכת יחיד ראשונה של עבודותיה הוצגה בנובמבר 2013 .

דוריס ארקין מכהנת גם כחברת הנהלה באגודת הידידים של מוזיאון ישראל ובפרויקט קולנוע של קרן רבינוביץ'. דוריס ומורי ארקין הקימו את "קרן משפחת ארקין" אשר תומכת בפרויקטים ובארגונים בתחומי החינוך, האמנות והתרבות, הרווחה, הבריאות, זכויות האזרח ודו־קיום ערבי־יהודי.

הקשר בין בני הזוג ארקין לאוניברסיטת רייכמן הינו אמיץ ורב שנים. ילדיהם ניר ואיתי הם בוגרי האוניברסיטה, ניר בוגר תואר ראשון במשפטים ומנהל עסקים ואיתי בוגר תואר ראשון בבית ספר אריסון למנהל עסקים. בשנת 2012 ייסד הזוג ארקין את המכון לגיל ינקות על שם זיאמה ארקין במסגרת בית ספר ברוך איבצ׳ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, מכון מחקר וטיפול בקשר הורה־תינוק מההיריון ועד תום שנתו הראשונה. מטרת המכון היא לחקור את הקשר הראשוני, לפתח דרכי התערבות מוקדמת שימנעו סבל ויקדמו את התפתחות היכולת האמפתית, להשתמש בידע הנצבר להדרכת אנשי מקצוע בקהילה ולהשפעה על קובעי המדיניות בענייני גיל ינקות. דוריס ארקין משמשת שותפה מלאה בפיתוח המכון ובקידומו.

כאות הוקרה על פעילותם החברתית, התרבותית והחינוכית במדינת ישראל, ובהערכה על תרומתם המתמשכת לאוניברסיטת רייכמן מוענק בזאת לדוריס ומורי ארקין תואר עמית כבוד משותף של אוניברסיטת רייכמן.​