דינה רקנאטי ז"ל

כציונית מסורה ופילנתרופית נדיבה, דאגתה של דינה רקנאטי לדור הבא הובילה אותה להזדהות עם ייעודה של אוניברסיטת רייכמן ולהפוך לחברה נאמנה.

דינה רקנאטי ז"ל נולדה בקהיר וגדלה במצרים, שם הצטרפה לתנועה הציונית והפכה לחברה פעילה בהגנה. בשנים אלה פיתחה מסירות אין קץ לישראל, ועלתה ארצה עם בעלה המנוח רפאל רקנאטי ז"ל, ששימש כשליח בעליה ב'. דינה רקנאטי ז"ל תורמת רבות לחיים בישראל באמצעות פעילות נדבנית, אשר מדגישה את מחויבותה לחינוך, לאמנות ולמחקר רפואי.

את המסורת המשפחתית של נתינה החדירה דינה רקנאטי ז"ל בבניה אודי ומייקל רקנאטי, אשר הצטרפו אליה להקמת בית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי, לזכרו של בעלה ואביהם. את התעניינותה היא ממקדת בצעירים ובחינוך בבית הספר, אשר פותח את דלתות ההשכלה הגבוהה בישראל בפני צעירים יהודים מכל העולם, והיא מחויבת עמוקות לעתידו של בית הספר.

עבודותיה של דינה רקנאטי ז"ל, אמנית ידועה ומוכשרת, מוצגות במוזיאונים ובגלריות בישראל, באירופה ובארצות הברית. פרסים רבים הוענקו לה כהכרה בעבודותיה, המוצגות באוספים ציבוריים ופרטיים.

את תמיכתה הנלהבת באוניברסיטת רייכמן הרחיבה גם לתחום זה, ושיפרה את פני הקמפ​וס תוך שהיא תורמת מעבודותיה.

כהכרה לתרומתה הניכרת לחינוך ואומנות בישראל, לעתיד מדינת ישראל והעם היהודי ולאוניברסיטת רייכמן, מוענק בזאת לדינה רקנאטי התואר - עמית כבוד של העשור, לרגל שנת העשור לפעילותה של אוניברסיטת רייכמן.