דפנה וג'רלד קרמר

 

ג'ראלד (ג'רי) קרמר ז"ל ודפנה אשתו, תיבדל לחיים ארוכים, הם מהזוגות הבודדים שזכו שניהם להיות עמיתי כבוד של אוניברסיטת רייכמן, כל אחד בנפרד על פועלו והישגיו. ג'רי זכה בתואר "עמית הכבוד" כבר בשנת 2007 ודפנה בשנת 2018.

 

ג'רי היה ממובילי תחום ההשקעות בארה"ב וידוע גם בזכות תרומותיו הנדיבות   והמחויבות הציבורית המרובה שלו. הזוג קרמר, שכיהן בחבר הנאמנים של אוניברסיטת סירקיוז בניו יורק, הגה ויזם חיבור בין בתי הספר לממשל של שני המוסדות האקדמיים המובילים הללו. הקשר המפרה הזה, שנמשך עד היום, הוליד יוזמות ושיתופי פעולה יוצאי דופן - בראשם תכנית חילופי סטודנטים: סטודנטים ישראלים שזוכים בהזדמנות לחיות תקופה בארצות הברית ולהפנים את דרך החשיבה והלימוד האמריקאים באחד מבתי הספר לממשל הטובים במדינה, וסטודנטים מסירקיוז שמגיעים לישראל, מגלים אותה ואת כל מה שיש לה להציע, ונחשפים לעשייה האקדמית הייחודית של בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה אוניברסיטת רייכמן. 

 

בצד זה, מוענקת מדי שנה באוניברסיטת רייכמן "מלגת קרמר", המיועדת לסטודנטים מצטיינים מובילים בתחום התרומה לקהילה. מדי שנה מתכנסת ועדה, בה מכהנת גם דפנה, המראיינת את המעומדים מכל בתי הספר במוסד ומעניקה מלגות בהתאם לפועלם. מקבלי המלגה לדורותיהם מעידים על האופן שבו היא השפיעה על הכיוון שבו בחרו גם אחרי סיום לימודיהם; לא מפתיע לגלות שרובם ממשיך לעסוק בתחומים שיש בהם תרומה לקהילה, עשייה חברתית ופעילות פוליטית. באחרונה העניקה המשפחה גם תרומה גדולה להקמת המעונות לסטודנטים באוניברסיטת רייכמן, וכאות הוקרה על נדיבותה ייקרא אחד מבנייני המעונות - בניין קרמר.

 

ג'רי קרמר ז"ל היה אחד המייסדים ויושב-ראש של כבוד של חברת הייעוץ להשקעות קרמר, רוזנטל, מקגלין בע"מ. לקרמר גם קשר עסקי למריל לינץ' והוא שימש כשותף בכיר באופנהיימר ושות'. הוא גם כיהן במועצת המנהלים של המועצה הלאומית לבטיחות בדרכים בארה"ב ובתאגיד ריפלווד שהינו חברת השקעות גדולה. קרמר גם שירת בצי האמריקאי בדרגת סגן.

 

ג'רי הוא בוגר בית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת סירקיוז. הוא שירת שנים רבות בוועד הפועל של מועצת הנאמנים של האוניברסיטה. במסגרת זו, הוא כיהן כסגן-יושב ראש וכיושב-ראש הוועדה להשקעות ולמענקים.

 

ג'רי קרמר תרם רבות לבית ספר מקסוול באוניברסיטת סירקיוז באמצעות מלגות קרמר שסייעו לעשרות סטודנטים לקבל השכלה אקדמאית. כיום חברי סגל מכובדים רבים מחזיקים בתואר פרופסור ע"ש קרמר. בנוסף הקים קרמר את קרן המענקים התומכת במרכז לחקר הזקנה.


דפנה קרמר נולדה בתל-אביב לאב בריטי יליד סקוטלנד ולאם דור שלישי בארץ, בעלים ומנהלת של מכון יופי תל אביבי משגשג. קרמר למדה בבית הספר היסודי תל נורדאו ובתיכון גימנסיה הרצליה בעיר. לפני גיוסה לצה”ל נסעה לארצות הברית כזוכת תחרות "מלכת ירושלים" וסייעה שם בגיוס כספים עבור ישראל - חוליה ראשונה בשרשרת של פעילויות פילנתרופיות-ציוניות שתלווה את חייה מכאן. היא מלכת היופי לשעבר של מדינת ישראל וכנציגת ישראל זכתה במסגרת החמישייה הראשונה בתחרות מיס עולם. בצבא שירתה בחיל האוויר, נישאה וילדה את בתה ואת בנה.

 

ב-1984- הכירה בארצות הברית את בעלה השני, ג’רי (ג’ראלד) קרמר, ממייסדי חברת השקעות קרמר רוזנטל מקגלין בע”מ. יחד חילקו את חייהם בין ניו יורק וישראל. באחד מביקוריו בארץ פגש הזוג את פרופ’ אוריאל רייכמן, שסיפר להם על הקמת האוניברסיטה הפרטית הישראלית הראשונה. דפנה וג’רי התחברו מייד לחזון, התלהבו מהרעיון, מהמקום ומהיוזמה. שנים מאוחר יותר סיפרה דפנה כי עם הזמן, כשהכירו את הסגל האקדמי של המרכז והתרשמו ממנו מאוד, החליטו השניים שהם רוצים להיות מעורבים ולתרום למוסד. מאז ועד היום מלווה קרמר את אוניברסיטת רייכמן: מעורבת, תורמת, יוזמת, ומהווה חלק בלתי נפרד מדרכו של המרכז.

 

קרמר מכהנת גם בחבר הנאמנים של המרכז הרפואי ע”ש חיים שיבא תל השומר ומעורבת בפעילות התנדבותית למען מוסדות תרבות שונים בניו יורק, עיר מגוריה. כיום מנהלים ילדיה וילדיו של ג’רי את העשייה הפילנתרופית בשם המשפחה, בארצות הברית ובישראל.

 

ג'ראלד קרמר קיבל פרסים רבים לאות הוקרה על תרומותיו. אוניברסיטת גרנד קניון העניקה לו תואר דוקטור של כבוד במימון. כבוגר אוניברסיטת סירקיוז הוא קיבל את מדליית החלוצים ע"ש ג'ורג' ארנטס כהוקרה על הישגיו הגדולים. בהיותו התומך הנלהב ביותר של בית הספר מקסוול הוא היה הראשון שקיבל את פרס ה-Horizon של בית הספר, כהוקרה על מנהיגותו מעוררת ההשראה בשילוב עם מחויבות פילנתרופית יוצאת דופן.

 

מלבד כל יתר הדברים שחיברו בין דפנה וג'רי, חיברה אותם גם רוח התנדבותית יוצאת דופן ועשייה פילנתרופית רציפה, מלאת חזון, שיוצרת שינוי חברתי אמיתי.