דניאל חוסידמן

דניאל חוסידמן הוא מאנשי העסקים הבולטים במקסיקו שבמשך שנים עמד בראש אחת החברות המובילות בעולם בתחום כלי העבודה. במקביל לפעילות העסקית, חוסידמן עוסק בפעילות פילנתרופית נרחבת, ובשנים האחרונות תרם לשורה של מוסדות חינוכיים ורפואיים בישראל.

עוד בצעירותו, נוצר קשר חם בין דניאל חוסידמן, בן למהגרים שהגיעו למקסיקו מברית המועצות, לבין ישראל. ב־ 15 במאי 1948, יממה לאחר שדוד בן גוריון הכריז על הקמתה של מדינת ישראל, חגג חוסידמן את בר המצווה שלו. חברותו בתנועת השומר הצעיר, חיזקה אצלו את הדבקות ברעיון הציוני.

בשנת 1961, הגיע דניאל חוסידמן לישראל כדי ללמוד תואר שני בטכניון, אולם למרבה הצער הוא נאלץ לשוב למולדתו בשל מותו הפתאומי של אביו. בגיל 27 , החל דניאל חוסידמן לנהל את הסדנה לייצור כלי עבודה שהקים אביו במקסיקו סיטי והפך אותה ממפעל קטן עם 12 עובדים, לאימפריה בינלאומית המעסיקה 5000 עובדים. כיום, קבוצת טרופר היא היצרנית, היצואנית והיבואנית הגדולה של כלי עבודה באמריקה הלטינית ואחת החברות הגדולות ביותר בעולם בתחום. החברה פועלת בעשרות מדינות ברחבי אמריקה, אירופה, אסיה ואוקיאניה.

בשנת 2007, 45 שנה אחרי שייסד את קבוצת טרופר, העביר דניאל חוסידמן את השליטה בקבוצה המשפחתית לידי אחד מבניו והחל להעביר את זמנו בין מקסיקו סיטי, ניו יורק ותל אביב. מאז מקדיש חוסידמן את מרצו וזמנו לפעילות פילנתרופית נרחבת המתבצעת בצניעות האופיינית לו.

בשנים האחרונות הפך דניאל חוסידמן את ישראל למרכז הפעילות הפילנתרופית שלו, בעיקר לטובת השכבות החלשות במדינה, כחלק מאמונתו כי מדינת ישראל צריכה להיות חזקה ולהוות מרכז ליהודים בכל העולם. באמצעות "קרן דניאל", המנוהלת על ידי בנו, יגאל חוסידמן, הוא תרם להקמתו של מערך חדש למיון ולרפואה דחופה וטראומה בבית החולים בילינסון בפתח תקווה, לבנייתו של מרכז אזורי של ארגון יד שרה בבאר שבע ולהקמת מרכז חירום לטיפול בנערות בסיכון בפנימיית נווה מיכאל בפרדס חנה.

דניאל חוסידמן תורם רבות למען קידום פעילויות חינוכיות לצעירים בפריפריה. החל משנת2011 הוא תרם להקמתו של מרכז עמותת "חינוך לפסגות" בלוד, אשר מספק תכנית חינוכית וחברתית מגוונת לילדים ולבני נוער. בשנת הלימודים הבאה יחל לפעול "מרכז חוסידמן" באוניברסיטת בן גוריון בנגב, אשר יכלול מעבדות וכיתות עבור נוער שוחר מדע. חוסידמן מעורב בפרויקטים נוספים כגון "בארי" ו"תרבות ישראל" הפועלים בשיתוף מכון שלום הרטמן; תכנית "נעורים" בכפרים הדרוזים; "יובלים" - חוגי העשרה לתיכונים; פרויקט " Teach for Israel "; ועוד.

דניאל חוסידמן הוא ידיד קרוב של אוניברסיטת רייכמן וחבר באגודת הידידים האמריקאים של אוניברסיטת רייכמן. במסגרת הקשר החם עם המרכז תורם חוסידמן לקידום פעילותו המחקרית החשובה של המכון למדיניות נגד טרור (ICT) הפועל לפיתוח מדיניות ציבורית חדשנית ביחס לבעיית הטרור העולמי, באמצעות מחקר יישומי של תופעת הטרור ודרכי ההתמודדות עמה.

הקרן הפילנתרופית של דניאל חוסידמן שותפה עם אוניברסיטת רייכמן גם בתוכנית "מפרש" להצמחת יזמות איכותית ומשמעותית בקרב מנהלים במערכת החינוך. אוניברסיטת רייכמן אחראית על הפעלת הפרויקט - שבו שותפים לצד "קרן דניאל" גם קרן לאוטמן, קרן ברכה, קרן יד הנדיב ובנק JPMORGAN - ובמסגרתו מקבלים המנהלים כלים מקצועיים שיאפשרו להם לפתח מיזמים בבתי הספר.

כאות הוקרה על פעילותו הפילנתרופית למען החברה הישראלית, ותרומותיו המאפשרות לצעירים בשכונות מצוקה וביישובי הפריפריה לממש את הפוטנציאל הטמון בהם, מוענק בזאת לדניאל חוסידמן תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.​