חיים כצמן

כיזם מוביל בתחום הנדל"ן בזירה הבינלאומית ובישראל, חיים כצמן ייסד והוביל כמה מהחברות החשובות ביותר בתחום ובראשן את גזית גלוב הישראלית. תשוקתו לתרום ולקדם את תחום הנדל"ן ואמונתו בחזון של אוניברסיטת רייכמן הניעו אותו להקים את משכנו של מכון גזית גלוב לחקר נדל"ן באוניברסיטת רייכמן.

חיים כצמן עומד בראש פעילות בינלאומית, העוסקת ברכישה, בפיתוח ובניהול נכסים בהיקף של יותר מ־ 20 מיליארד דולר, הפרוסים על פני למעלה מעשרים מדינות. בנוסף לכך, הוא משמש כיושב הראש של חברת האם של גזית גלוב, נורסטאר החזקות כמו גם יושב הראש של חברות הבנות: Equity One האמריקאית; קרן השקעות בנדל"ן (REIT) אותה ייסד בשנת First Capital Realty ;1992 הקנדית; Atrium הפעילה במרכז ובמזרח אירופה ו־ Citycon הפעילה בצפון אירופה באזור המדינות הנורדיות. כולן פעילות בתחום מרכזי המסחר מעוגני הסופרמרקטים.

כצמן, בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל־אביב, פעיל במגוון רחב של ארגונים מקצועיים. הוא חבר בוועדה הבינלאומית של מרכזי הקניות (ICSC), בארגון הבינלאומי של קרנות השקעה בנדל"ן (NAREIT), במכון לשטחים אורבניים (ULI) וכן, בשולחן העגול לנדל"ן ובהתאחדות המשקיעים הזרים בנדל"ן (AFIRE).

כצמן תומך באופן פעיל בארגונים שונים למען החינוך והקהילה ומאמין שהדרך לחיסול פערים בחברה היא באמצעות חינוך והשכלה. לפיכך, מקדיש כצמן את עיקר פעילותו החברתית לתחום זה. במסגרת זו הינו תומך ומעורב אישית בקידום החינוך מגיל בי"ס, בהענקת מלגות למאות סטודנטים, משקיע ומעורב אישית בעשייה חינוכית בעשרות בתי ספר בישובי הפריפריה וכן תורם רבות לטובת אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים.

בשנת 2011 הוא ייסד את מכון גזית גלוב לחקר נדל"ן באוניברסיטת רייכמן, במטרה לעודד חדשנות ויזמות בענף הנדל"ן באמצעות הגברת הידע וחינוך הדור הבא של מנהלים ויזמי נדל"ן, וכן להוביל את המחקר בתחום זה.

כאות הוקרה על תרומתו לתחום הנדל"ן והחינוך האקדמי, ובהערכה לפעילויותיו לקידום הידע בתחום הנדל"ן - מוענק בזאת לחיים כצמן תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.​