ברוך איבצ'ר

ברוך איבצ’ר, איש עסקים ישראלי יוצא דופן, ואישיות ציבורית ידועה בפרו, נושא סיפור חיים של אומץ ותקווה. תרומתו הרבה לחברה הישראלית אינה נגרעת גם ממרחקים.

ברוך איבצ‘ר נולד ב- 1940 בחדרה. את שירותו הצבאי עשה בחיל הקשר. ב- 1967 סיים את לימודי המשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, הוסמך כעורך דין ופתח משרד קטן בעיר הולדתו. זמן קצר לאחר מכן נענה להזדמנות עסקית בפרו, נסע לשנתיים ונשאר שם עד עצם היום הזה. בתחילת דרכו העסקית בפרו פתח מפעל קטן, שכעבור זמן מה הקים בשטחו את ”בית ברוך”, בו התארחו תרמילאים ישראלים.

בשנת 1984 קיבל ברוך איבצ’ר אזרחות פרואנית, ומשהחל לשגשג בעסקיו פנה להשקיע גם בתחום המדיה. בתחילת שנות ה- 90 כבר היה בעל ערוץ הטלוויזיה השני בגודלו בפרו. כלוחם למען חופש הביטוי, תמך ברוך איבצ’ר בכתבי הערוץ שלו כאשר חשפו שחיתות של מנהיגי המדינה במעורבות בסחר בסמים. כדי להשתיק את ביקורת תחנת הטלוויזיה, החל המשטר הדיקטטורי דאז של פרו לרדוף את ברוך איבצ‘ר, להעליל עליו אשמות של בגידה הנושאות עונש מוות ומשנת 1997 נשללה ממנו אזרחותו הפרואנית ועסקיו הוחרמו. בתקופה זו התגורר איבצ’ר בהרצליה ובמיאמי, וזכה לתמיכת הקונגרס האמריקאי וגורמים באירופה על עמידתו ההרואית בחזית חופש הביטוי.

לאחר שנים זכה ברוך איבצ’ר בבית הדין הבינלאומי האמריקאי בקוסטה ריקה במשפט שניהל כנגד הממשלה הפרואנית. לאחר נפילת השלטון ובריחת נשיא פרו, שב איבצ’ר לפרו והשיב לעצמו את אזרחותו ורכושו.

ברוך איבצ’ר, חבר אמת משנת 1963 לפרופסור אוריאל רייכמן, הנשיא המייסד וכיום יו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן, סייע בבניית המרכז הבינתחומי בראשית דרכו בתרמו את אודיטוריום איבצ’ר. היה זה סיוע חשוב והבעת אמון במוסד הצעיר ועד היום אודיטוריום איבצ’ר הוא הגדול בקמפוס. ברוך איבצ’ר מעורב בעולם העסקים הישראלי כמחזיק נדל”ן, ובנוסף לכך, הוא מחזיק במפעלים ברחבי דרום אמריקה, בזיכיון לסרטי אולפני הוליווד בפרו, והוא אף ייבא לפרו את מכונות ”דלקן 2000”. כאיש עסקים חובק עולם, הפינה החמה בליבו והתרומה הגדולה שמורה אצלו תמיד למדינה ולחברה הישראלית.

כאות הוקרה על תרומתו לחינוך ולחברה בישראל, על מעורבותו בקידום עסקים ועל תרומתו לאוניברסיטת רייכמן - מוענק בזאת לברוך איבצ’ר תואר עמית כבוד של האוניברסיטה.​