אריאל קור

אריאל קור, מנכ"ל עסקי משפחת סמפוארנה, הינו דמות מרכזית בשוק ההשקעות העולמי והישראלי, חבר הנהלה בחברות שונות בארץ ובחו"ל, יוזם ומקדם של תכניות חינוך, חברה ופילנתרופיה.

אריאל קור נולד בירושלים, גדל והתחנך בסינגפור. את השכלתו האקדמית רכש באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה, שם סיים תואר ראשון ותואר שני בלימודי היסטוריה מודרנית. לאחר לימודיו השתלב בתחומי המימון, ההשקעות והשיווק בענפי ההיי-טק והבנקאות, ולאורך כל הקריירה שלו פעל בתפקידים בכירים בחברות מובילות להשקעות הון ובניהול קרנות הון.

מאז שנת 2005, משמש אריאל קור בתפקיד מנכ"ל עסקי משפחת סמפוארנה האינדונזית-סינית, שדורגה על ידי מגזין פורבס בין 15 המשפחות העשירות בדרום מזרח אסיה. אריאל קור הינו חבר הנהלה במספר חברות: הראל השקעות ביטוח ושירותים פיננסים בע"מ, חברת Coffee Bean Tea Leaf מלוס אנג'לס וכן, חבר בהנהלת "מתן" - ארגון פילנטרופי שיזמה משפחת אריסון ליצירת ולהנחלת תרבות הנתינה והמעורבות החברתית בקהילה העסקית.

אריאל קור פועל לקידום תכניות חינוכיות שונות, והינו מייסד המרכז לחקר ויישום הפסיכולוגיה החיובית באוניברסיטת רייכמן. המרכז פועל לקידום רווחת הפרט, המשפחה והחברה ולפיתוח תכניות לימודים וכלים ליישום הפסיכולוגיה החיובית בארגונים, בגני ילדים ובבתי ספר. כמו כן, הוא חבר הנהלת "מאור" - תכנית חינוכית ליהדות ולמנהיגות, המופעלת בלמעלה מ- 20 קמפוסים ברחבי ארה"ב, ותורם רבות לקידום בריאות הנפש בישראל ולהכשרתם של מטפלים צעירים לקהלים רחבים, שאינם מסוגלים כיום לקבל טיפול נפשי נאות.

כאות הוקרה על תרומתו לקידום הקהילה העסקית בישראל וכהערכה על פועלו הרב לקידום תכניות חינוך וחברה ועל תרומתו לקהילה - מוענק בזאת לאריאל קור תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.​