ד"ר מרים ושלדון ג. אדלסון

ד”ר מרים ושלדון ג. אדלסון מוכרים היטב בעולם הפילנתרופי בארה"ב ובישראל. בני הזוג אדלסון מממנים מחקרים רפואיים בתחומי נוירולוגיה, אימונולוגיה, ואונקולוגיה באמצעות מודל מחקרי שיתופי חדשני. הם גם התורמים הפרטיים הגדולים ביותר בעולם לחינוך יהודי, תוכנית תגלית, וארגון יד ושם בירושלים.

בני הזוג אדלסון, המתגוררים בלאס וגאס נבדה, ידידים זה שנים רבות של אוניברסיטת רייכמן, ובשנת 2013, חנכו בו את בית ספר אדלסון ליזמות, הראשון מסוגו במדינת ישראל. מטרת בית הספר היא לספק לסטודנטים את הידע והכלים למימוש רעיונותיהם ושאיפותיהם היזמיים. אפילו הארכיטקטורה של בית ספר מגלמת את החשיבה החדשנית, שהיא אחת ממטרות בית הספר. מבנה הבניין הוא תועלתני ומודולרי וכולל אזורים בעלי תקרות גבוהות המאפשרים לשנות את המבנה הפנימי בהתאם לצורך, בכדי לתמוך במגוון סביבות למידה. הבניין הוא מטאפורה מתמשכת של סגנון חשיבה יזמי, ישיר, ללא תוספות מיותרות ובו-זמנית אסרטיבי, דינאמי, יצירתי, והומאני.

ד"ר מרים אדלסון הקדישה את חייה לקידום הפן הרפואי, החברתי, והחינוכי של החברה בישראל. במהלך הקריירה שלה ברפואה פנימית, ד"ר אדלסון פיתחה מומחיות ייחודית בנושא תלות כימית והתמכרות לסמים. התובנות שלה כחוקרת ויוזמתה פורצת הדרך בייסוד מתקני טיפול רפואי, הובילו להוקרה בינלאומית במאבק נגד סמים בישראל ובארצות הברית.

ד"ר אדלסון נולדה בתל אביב וגדלה בחיפה. היא קיבלה תואר ראשון במיקרוביולוגיה וגנטיקה מהאוניברסיטה העברית. לאחר שנתיים בהם שירתה כחוקרת ביולוגית בצה"ל, ד"ר אדלסון המשיכה את לימודיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב וסיימה שם בהצטיינות יתרה. ד"ר אדלסון הייתה הרופאה הראשית ברפואה פנימית וברפואת מיון בבית החולים רוקח (הדסה) בתל אביב. בשנת 1986, ד"ר אדלסון הוזמנה למרכז הרפואי של אוניברסיטת רוקפלר בניו יורק על מנת להיות חוקרת אורחת ורופאה מן המניין, שם היא עדיין עובדת. בתפקיד זה, היא חקרה את התחומים של תלות כימית והתמכרות לסמים, ובייחוד התפשטות נגיף ה-HIV בקרב מכורים לסמים. יחד עם בעלה, שלדון, ד"ר אדלסון הקדישה את עצמה למפעל חייה: מרפאת אדלסון למחקר וטיפול בנפגעי סמים, אשר הוקמה בתל אביב בשנת 1993 על מנת למנוע את התפשטות נגיף ה-HIV לפני שיהפוך למגפה. ד"ר אדלסון הקימה מרכזי שיקום לנפגעי סמים בישראל ובארה"ב, וסיפקה תקווה לאלפי מכורים. ד"ר אדלסון פרסמה מאמרים מדעיים רבים אודות השפעת ההתמכרות לסמים על מערכת החיסון, וכיום היא משמשת יועצת למרכזי שיקום ברחבי העולם.

שלדון ג. אדלסון הוא יושב ראש, מנכ"ל, והבעלים העיקריים של תאגיד לאס וגאס סאנדס. הקריירה שלו בארה"ב ובאסיה כיזם ומשקיע מתפרשת על פני שבעים שנה ויותר. שלדון אדלסון נולד בבוסטון, מסצ'וסטס בשנת 1933 והוא הפך ליזם בגיל מוקדם: הוא פתח את העסק הראשון שלו בגיל 12. בשנים לאחר מכן הוא עבד בתור יועץ משכנתאות, יועץ ההשקעות, ויועץ פיננסי. מר אדלסון ייסד ופיתח מעל 50 חברות שונות הכוללות, בין השאר, את קומדקס, היריד המסחרי הגדול בעולם עבור תעשיית המחשבים. בנוסף, הוא הקים בתי קזינו ונופש בלאס וגאס ואסיה וכיום הוא אחד הפילנתרופים המובילים בעולם.