תרומה לאוניברסיטת רייכמן

לתקן את העולם, פירושו לתקן את החינוך

-​ יאנוש קורצ'אק

כספי תרומות הם המקור העיקרי של מוסד אקדמי, המבקש להתפתח ולגדול.
רק באמצעות תרומות נוכל לפתוח בתי ספר חדשים, להקים מבני לימוד משוכללים, לבנות מעונות סטודנטים, לקיים פרויקטים מחקריים וחינוכיים, לחלק כספי מלגות ועוד.

אוניברסיטת רייכמן היא מוסד ללא מטרות רווח ומיום היווסדו בחר שלא לקבל סבסוד ממערכת התקצוב הממשלתית של ההשכלה הגבוהה.
הודות לעצמאותו התקציבית, אוניברסיטת רייכמן נהנית מחרות אקדמית ומנהלית מלאה ומחויב רק לטובת תלמידיו ולהשכלתם.
האוניברסיטה הוקמה על פי מודל אוניברסיטאות העילית (Ivy League) בארה"ב ופועלת כמוסד אקדמי חופשי, ראשון מסוגו בישראל.

במשך שנות קיומה, התייצבה לצד אוניברסיטת רייכמן קבוצה גדולה של ידידים ותורמים, המאמינים בחזון הקמתה של אקדמיה מסוג אחר בישראל. נודה לכם אם גם אתם תצטרפו לקבוצת ידידנו ותעזרו לנו לפתח את האוניברסיטה לשיאים חדשים. התרומה מוכרת למס כמובן.
וכמו שאמר יאנוש קורצ'ק, תעזרו לנו לתקן את החינוך. ביחד נתקן כבר את העולם.

אגודת הידידים שלנו

אגודת הידידים של אוניברסיטת רייכמן, כעת בראשות גב' ליאורה עופר, קמה במטרה לקדם סטודנטים שהם אולי מעוטי יכולת כלכלית אבל מרובי יכולות אחרות. כל מלגה נוספת שאנחנו מגייסים פירושה סטודנט נוסף שיזכה להתחלה חדשה בחיים. למקפצה לחיים טובים יותר. חברי האגודה שותפים בפיתוח הבינתחומי, קליטה וסיוע לסטודנטים מחו"ל, בעידוד המחקר ובטיפוח מנהיגות ומצוינות.

למרות הדימוי האליטיסטי שמנסים להדביק לנו, 1 מכל 6 סטודנטים זוכה למילגת לימודים אצלנו.

דמי החברות השנתיים באגודת הידידים שלנו עומדים על 5,000 ₪ לשנה (תרומה המוכרת למס כמובן)

מה כוללת פעילות האגודה:

• העשרה תרבותית ואקדמאית. במסגרת אגודת הידידים אנו עורכים מספר מפגשים בשנה, בהם מתקיימים הרצאות בנושאי אקדמיה ואקטואליה, מפגשים ואירועים תרבותיים-חברתיים בארץ ובחו"ל, כמו גם ערב גאלה שנתי.
  • כחברי אגודת הידידים שלנו אתם מוזמנים לכל ימי העיון והכנסים האקדמיים שאנו עורכים (למעט כנס הרצליה, שהכניסה אליו כרוכה בתשלום).
  • כחברי אגודת הידידים גם הכתות פתוחות בפניכם. אתם מוזמנים להגיע להאזין לכל שיעור שמעניין אתכם, על בסיס מקום פנוי כמובן (לעולם לא על חשבון הסטודנטים).
  • והכי חשוב: תדעו שהענקתם השכלה גבוהה למישהו שלולא הסיוע שלכם, לא היה מגיע לכך.

אוניברסיטת רייכמן מחלקת סוגים שונים של מלגות, כאשר גובה המלגה נקבע על-ידי זכאותו של הסטודנט:

• מלגות על בסיס סוציו-אקונומי
  • מלגת "קרן אור" לסטודנטים מעוטי יכולת כלכלית וסיפורי חיים קשים.
  • מלגות "ישראל שבלב" לעידוד מנהיגות בקרב יוצאי אתיופיה
  • מלגות חיצוניות של קרנות וגופים שונים בשיתוף עם המרכז הבינתחומי על בסיס שירות צבאי/לאומי, פעילות חברתית-קהילתית, פריפריה ועוד.
  • מלגות נשיא למצוינות אקדמית
  • מלגות דיקאן למועמדים מצטיינים
  • מלגות ביה"ס הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי לעולים חדשים וסטודנטים זרים
  • כל מלגה נוספת שאנחנו מגייסים פירושה סטודנט נוסף שיזכה להתחלה חדשה בחיים. למקפצה לחיים טובים יותר.

וכמו שאמר יאנוש קורצ'ק, עזרו לנו לתקן את החינוך ויחד נתקן את העולם.

למידע על המלגות השונות לחצו כאן >>
התרומה מוכרת למס וקבלה תישלח בדואר בהקדם.

תרומה כראות עיניכם

כספי תרומות הם המקור העיקרי של מוסד אקדמי, המבקש להתפתח ולגדול. על אחת כמה וכמה הם המקור העיקרי של מוסד אקדמי כשלנו, שבחר שלא לקבל סבסוד ממערכת התקצוב הממשלתית של ההשכלה הגבוהה.

שכר הלימוד באוניברסיטת רייכמן מכסה רק כ-80% מהוצאותיו השוטפות. יתר ההוצאות ממומנות על-ידי תרומות. במילים אחרות, רק באמצעות תרומות נוכל לפתוח בתי ספר חדשים, להקים מבני לימוד משוכללים, לבנות מעונות סטודנטים, לקיים פרויקטים מחקריים וחינוכיים, לחלק כספי מלגות ועוד.
בין אם חשקה נפשכם לסייע לנו לחלק מלגות או להקים את בית הספר הבא – כל סכום נחשב בעיננו ומוערך על ידנו עד מאוד.

התרומה מוכרת למס וקבלה תישלח בדואר בהקדם.

פרטים להעברת תרומה

משלוח המחאה