ברכת הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן

סטודנטים יקרים,

תנופת הבניה האקדמית והפיסית ממשיכה, חוקרים מעולים מצטרפים אלינו כל שנה, תכניות לימוד חדשניות מתווספות, והביקוש הגדל ללימודים במרכז הוא הבעת האמון שלכם בדרך בה אנו הולכים. אוניברסיטת רייכמן מתייצבת היום ברמתה האקדמית ובתרומתה לחברה בשורה אחת עם האוניברסיטאות הטובות בעולם.

בהקמת המרכז הבינתחומי, כיום אוניברסיטת רייכמן, הושקעה חשיבה רבה. הנחתה אותנו השאלה איך צריכה להראות האוניברסיטה העתידית.
כולנו, שהגענו מטובי האוניברסיטאות בארץ ובעולם, הרגשנו שחייבת להיות גישה חדשה לאקדמיה בישראל. כך התעצבה תפיסת העולם של המקום, שהושתתה על חדשנות אקדמית, מבט לאופק הבינלאומי, שילוב של לימוד אקדמי ברמה הגבוהה ביותר עם חכמת המעשה, ובעיקר השותפות עם הסטודנטים.
בדרך נאלצנו להתמודד עם קשיים רבים שהערימו הממסדים השונים.

מיומנו הראשון הדגשנו את תקוותנו להכשיר אתכם לשמש בתפקידי מנהיגות בחברה. מנהיגות הפועלת מתוך העם, כוחה אינו השררה אלא המחויבות, ועוצמתה באה מחירות הפעולה והיוזמה האישית. ואכן רוח ההתנדבות בקמפוס לא נפסקת לרגע. מאות סטודנטים מעורבים בפרויקטים רבים שמסייעים לקהילה: משיעורי עזר לתלמידי תיכון, דרך חניכת נוער בסיכון ועד לסיוע משפטי למעוטי אמצעים. השיעור הגבוה של משרתי המילואים באוניברסיטת רייכמן הוא ביטוי לתחושת האחריות הלאומית שחשים הסטודנטים שלנו לחברה. לצד כל אלה הגיעו המפעלים בתוך הקמפוס להישגים פנומנליים בתחומי הספורט, הדיבייט, היזמות העסקית והחברתית ועוד.

לאוניברסיטת רייכמן שאיפות מעבר ללימוד האקדמי. רבים מבינכם ודאי שמעו לא פעם את צמד המילים "חירות ואחריות". המילים הללו באות להצביע בקיצור על מטען ערכי שאתם, כשותפים שלנו, תתבקשו להתייחס אליו עם סיום לימודיכם. אנחנו מאמינים בחירות האישית, בלגיטימיות של האמביציה של כל אחד מכם להגשים את שאיפותיו וחלומותיו. ההכשרה האקדמית שתקבלו תאפשר לכם לממש את עצמכם בעולם המציאות. אנחנו רואים בכם יזמים ומנהיגים עתידיים, כל אחד בתחומו. תקוותנו היא שלא תיכנעו לסטאטוס קוו אם הוא נוגד את דעתכם או את השקפתכם, לא תישברו מכישלונות, ולא תצפו שהמדינה או גוף ציבורי יפתרו את בעיותיכם. עתיד המדינה מותנה בעוצמות הפרט, ביזמות בייצור, ויצוא יוזמות עסקיות בינלאומיות, בדחף של כל אחד לשפר ולסחוף אחרים וביחד להפוך אתגרים להישגים. אולם, חשוב תמיד לזכור שחיים ללא מחויבות לאחרים הם חיים דלים. ככל שתצליחו יותר, החובה שלכם תגדל ותידרשו לסייע למי שאין לו ולתרום לחברה הישראלית לעמוד במטלותיה הגדולות.​

בברכת שנת לימודים מוצלחת ופורייה,

פרופ' אוריאל רייכמן