​ברכת נשיא אוניברסיטת רייכמן

סטודנטיות וסטודנטים יקרים,

אוניברסיטת רייכמן היא הבית בו אתם רוכשים את השכלתכם האקדמית, שברוב המקרים תקבע את עתידכם האישי והמקצועי.

אולם, בעידן המודרני רכישת הידע אינה תכלית הכל. בתקופה זו עליכם לפתח אופקים חדשים, לעצב את האישיות הבוגרת שלכם, לחזק את הערכים עליהם גדלתם, לגבש מטרות ולרכוש כלים שיאפשרו לכם להוביל, להנהיג ולקבל את ההחלטות הנכונות בכל תחנות חייכם העתידיות.

כל אלה עומדים לנגד עיננו – הנהלת וסגל אוניברסיטת רייכמן. לתפיסתנו, עיצוב הדור הבא של המנהיגים בישראל בכל הדיסציפלינות ובכל תחומי החיים, הינה שליחות ראשונה במעלה. הסטודנטים שנכנסים בשערי המוסד המיוחד הזה - הם השותפים שלנו: שותפים לחזון ולמטרות, ושותפים לעשייה למען החברה בישראל, למען פיתוחה של המדינה ולמען קידום האנושות כולה.

העידן המודרני, כמו גם הפיתוח הטכנולוגי המואץ, ובראש ובראשונה מהפכת הבינה המלאכותית, מציבים בפנינו שאלות יסוד שלא היו קיימות בעבר. על מנת לצלוח את האתגרים בעידן האי ודאות שבו אנו חיים, בעולם פיסי ללא הסכמה בסוגיות עובדתיות של אמת או שקר, בעולם רגשי של התמודדות עם השפעות חיצוניות כמו חדירת הרשתות החברתיות והטכנולוגיה המודרנית לחיינו האישיים, ובעולם שבו דרישות המעסיקים משתנות במהירות, חשוב לפתח ארגז כלים דינמי שמשלב ידע בינתחומי וכלים לחשיבה עצמאית וביקורתית, לצד אסטרטגיות לקבלת החלטות ולפיתוח יצירתיות. מעל לכל, יש לגבש סט ערכים הומניים וציוניים שישמשו כמצפן, לפיו תוכלו לקבל את ההחלטות הנכונות עבורכם ועבור המדינה והחברה כולה.

בבתי הספר השונים באוניברסיטת רייכמן ניתן למצוא את טובי המרצים והחוקרים. היחס שניתן אצלנו לסטודנטים הינו שם דבר ובא לידי ביטוי, מידי שנה, בסקרי שביעות הרצון של התאחדות הסטודנטים הארצית. בקמפוס לומדים גם סטודנטים בינלאומיים שמגיעים אלינו מכ-90 מדינות ולומדים בשפה האנגלית במסגרת בית הספר הבינלאומי לתארים ראשון ושני, דבר היוצר אווירה רב-תרבותית ייחודית עבור כולנו. לצד הלימודים, מוצעות לכם גם פעילויות העשרה וחברה ענפות. כל אלה, הופכים את חוויית הלימודים באוניברסיטת רייכמן לייחודית ומעצבת.

פרופ’ בועז גנור
נשיא אוניברסיטת רייכמן